Morgan Stanley: Παραμένει θετικό το πρόσημο για τις ελληνικές τράπεζες

0
The corporate logo of financial firm Morgan Stanley is pictured on a building in San Diego, California, in this file photo taken September 24, 2013. Morgan Stanley's quarterly earnings rose as the bank's legal costs fell sharply, outweighing a big drop in revenue from its division that trades bonds, currencies and commodities. REUTERS/Mike Blake/Files (UNITED STATES - Tags: BUSINESS)

Καμία επίπτωση από το πάγωμα των επιτοκίων – Οι συστάσεις για τις μετοχές

 

Καμία επίπτωση στους ισολογισμούς των ελληνικών τραπεζών δεν βλέπει η Morgan Stanley από το μέτρο της διατήρησης σταθερών των επιτοκίων των στεγαστικών δανείων, αρχής γενομένης από τον Μάιο του 2023 για ένα έτος.
Όπως ανέφερε η αμερικανική τράπεζα, πρόκειται για μια πρωτοβουλία των τραπεζών για να στηρίξουν τους ενυπόθηκους δανειολήπτες περιορίζοντας πιθανούς κινδύνους ποιότητας ενεργητικού για το σύστημα.
Η Morgan Stanley συνεχίζει να είναι θετική για τις ελληνικές τράπεζες και δεν προβλέπει ουσιαστικό αρνητικό αντίκτυπο, καθώς οι προβλέψεις για το 2023 βασίζονται σε ένα επιτόκιο της ΕΚΤ στο 2,5-2,8%, οπότε δεν υπάρχει αρνητική επίπτωση για τις τράπεζες λόγω αυτού του μέτρου.
Ωστόσο, θα περιορίσει την περαιτέρω άνοδο από τις αυξήσεις των επιτοκίων στο χαρτοφυλάκιο στεγαστικών δανείων πέραν του 3% με τα στεγαστικά δάνεια να αντιπροσωπεύουν το 26% των χορηγήσεων. Κατ’ ουσίαν, η πρωτοβουλία αυτή συνιστά ένα οριζόντιο μέτρο που παρέχει ένα μπόνους σε εκείνους τους δανειολήπτες που συνεχίζουν να καταβάλλουν πληρωμές στην ώρα τους.
Υπενθυμίζεται πως η επενδυτική τράπεζα, διατηρεί την σύσταση «αύξησης θέσεων», ( overweight) για τις μετοχές των Πειραιώς και Eurobank, με τιμές στόχους τα 2,24 ευρώ και τα 1,45 ευρώ και την σύσταση «θέσεις ανάλογες της αγοράς» (equal weight) για τις Εθνική και Alpha Bank με τιμές στόχους τα 4,86 ευρώ και τα 1,37 ευρώ αντίστοιχα.

Πηγή: in.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ