«Θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε τους ουρανούς και η NASA θα το κάνει με διαφάνεια. Σήμερα είναι σημαντικό βήμα για τη NASA αλλά δεν είναι το τελευταίο βήμα», αναφέρει ο επικεφαλής της έρευνας για τα UFO.

Ενημέρωση για νέα ευρήματα για UFO ή αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα φαινόμενα, όπως αποκαλούνται επισήμως, πραγματοποίησε σήμερα η NASA, στα κεντρικά γραφεία του οργανισμού στην Ουάσινγκτον. Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα ανατέθηκε από τη NASA το 2022, αποτελούμενη από 16 επιστήμονες αεροναυπηγούς και ειδικούς δεδομένων με επικεφαλής τον αστροφυσικό David Spergel.

«Η Nasa έχει αρμοδιότητα να αναζητήσει ζωή στο σύμπαν», είπε χαρακτηριστικά ο Bill Nelson. «Με το [τηλεσκόπιο] James Webb που εξετάζει τους εξωπλανήτες, αρχίζουμε τώρα να ανακαλύπτουμε, και κάπου εκεί έξω θα ανακαλύψουμε, έναν άλλο μεσαίου μεγέθους πετρώδη πλανήτη γύρω από έναν μεσαίου μεγέθους ήλιο ή αστέρι στην κατάλληλη απόσταση… που έχει άνθρακα, που θα έχει κατοικήσιμη ατμόσφαιρα.

Αν με ρωτήσετε αν πιστεύω ότι υπάρχει ζωή σε ένα σύμπαν που είναι τόσο αχανές που μου είναι δύσκολο να κατανοήσω πόσο μεγάλο είναι, η προσωπική μου απάντηση είναι “ναι”. Αλλά ρώτησα μερικούς από τους επιστήμονές μας: Ποια είναι η μαθηματική πιθανότητα να υπάρχει ζωή εκεί έξω στο σύμπαν; Και […] η απάντηση ήταν “τουλάχιστον ένα τρισεκατομμύριο”», σχολίασε ο επικεφαλής.

«Θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε τους ουρανούς και η NASA θα το κάνει με διαφάνεια. Σήμερα είναι σημαντικό βήμα για τη NASA αλλά δεν είναι το τελευταίο βήμα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here