Πότε θα τεθεί σε εφαρμογή ο περιορισμός χρηστών

Το Netflix βάζει τέρμα στο χρόνιο ζήτημα των χρηστών που μοιράζονται τους κωδικούς πρόσβασης, με στόχο να κρατήσει σταθερή την ροή εσόδων την ώρα που η βάση των συνδρομητών της πλατφόρμας έχει αρχίσει να συρρικνώνεται.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, οι δοκιμές για την εφαρμογή του νέου συστήματος βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη ενώ αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή σε όλη την πλατφόρμα από το τέλος Μαρτίου.

Επιστολή στους μετόχους

Σε επιστολή προς τους μετόχους, η εταιρεία ανέφερε τις διαστάσεις που έχει πάρει το φαινόμενο “μοιράσματος” των κωδικών και την απόφασή της να το τερματίσει άμεσα. Είναι μια πρακτική, προσθέτει το Netflix, που “υπονομεύει την ικανότητά μας να επενδύουμε στην εταιρεία και να τη βελτιώνουμε”.

Αν και οι όροι χρήσης περιορίζουν τη χρήση ενός λογαριασμού μέσα στο νοικοκυριό (μέχρι πέντε άτομα), η εταιρεία αναγνωρίζει ότι η χρήση γίνεται σε μεγαλύτερο κύκλο. Το μοίρασμα έφτασε να αφορά πάνω από 100 εκατομμύρια συνδρομητές. Αυτοί πάντως θα είναι σε θέση να μεταφέρουν τα προφίλ τους (άρα και όλες τις προτιμήσεις τους) σε νέους λογαριασμούς.

Πιθανή μείωση ήδη υπάρχοντων συνδρομών

Το Netflix προβλέπει ότι ένα μέρος των συνδρομητών θα ακυρώσουν τη συνδρομή τους, αλλά τελικά η χρήση θα αυξηθεί γιατί όσοι “δανείζονται” τους λογαριασμούς άλλων θα ανοίξουν και δικό τους.

Για την χρονιά που πέρασε, το Netflix ανέφερε ότι για πρώτη φορά εδώ και 10 χρόνια είχε απώλεια στον αριθμό των συνδρομητών. Το α΄ τέταρτο του 2022 οι συνδρομητές μειώθηκαν κατά 200.000, μια πτώση οριακή ως προς το σύνολο των χρησυών, αλλά υπαρκτή.

Οικογενειακή συνδρομή

Επιπλέον, η Daily Mail σημειώνει πως το Netflix σχεδιάζει ένα “νόμιμο” μοίρασμα του λογαριασμού όπου πολλοί χρήστες θα έχουν τον ίδιο λογαριασμό, αλλά με κόστος μικρότερο από αυτό ενός λογαριασμού. Αυτό το μοίρασμα θα απευθύνεται σε φίλους ή σε μέλη μιας οικογένειας που ζουν μακριά από το νοικοκυριό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here