Power pass: Γιατί κάποιοι δικαιούχοι είδαν λιγότερα χρήματα – Μέσα στην εβδομάδα πληρώνονται επιπλέον 600.000 δικαιούχοι

0

Ξεκίνησε η διαδικασία πληρωμής του επιδόματος ρεύματος για όσους έχουν κάνει αίτηση για το power pass με τις πρώτες αποζημιώσεις να έχουν ήδη καταβληθεί σε 1,9 εκατομμύρια δικαιούχους.

Οι 600.000 που απομένουν θα πληρωθούν αυτή την εβδομάδα καθώς απομένει να ολοκληρωθούν κάποιοι τελικοί έλεγχοι.

Σύμφωνα με γνωστό τηλεοπτικό σταθμό, ρόλο στα ποσά που έλαβαν οι δικαιούχοι έπαιξε το γεγονός, ότι πάροχοι ρεύματος εξέδωσαν εκκαθαριστικούς λογαριασμούς τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2022 και αυτοί δεν είναι οι τελικοί εκκαθαριστικοί.

Υπενθυμίζεται, πως το Power Pass αφορά τους λογαριασμούς ρεύματος από τον Δεκέμβριο του 2021 μέχρι τον Μάιο του 2022. Όσο για τα χρήματα που έλαβαν δικαιούχοι που διαμαρτύρονται, υπήρχε κρατική επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος για καταναλώσεις έως 300 κιλοβατώρες και αυτή αφαιρέθηκε από το Power Pass. Επίσης το Power Pass αφορά αποκλειστικά και μόνο στη ρήτρα αναπροσαρμογής. 

Νέα πληρωμή

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης πρόκειται να γίνει και νέα πληρωμή που θα αφορά στους λογαριασμούς του Ιουνίου, χωρίς να χρειάζεται αίτηση από τους δικαιούχους, καθώς τα στοιχεία θα συγκεντρωθούν αυτόματα από τις ήδη υποβληθείσες αιτήσεις στην πλατφόρμα του Power Pass.

Οι λογαριασμοί του Ιουνίου θα συσχετιστούν με τις δηλώσεις κύριας κατοικίας και φοιτητικής κατοικίας που έχουν ήδη δηλώσει οι δικαιούχοι για τον μήνα Μάιο στην πλατφόρμα.

Κατόπιν, θα επανυπολογιστεί το σύνολο της ενίσχυσης για την περίοδο από 1η Δεκεμβρίου έως 30 Ιουνίου, και το επιπλέον ποσό θα καταβληθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν ήδη δηλώσει οι δικαιούχοι, έως τα τέλη Αυγούστου ή το αργότερο αρχές Σεπτεμβρίου. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που ένας δικαιούχος ξεπερνά τα 30 ευρώ επιβάρυνση για το σύνολο της περιόδου 1η Δεκεμβρίου 2021 έως 30 Ιουνίου 2022, θα λάβει τη συνολική ενίσχυση, δηλαδή θα γίνει επανυπολογισμός του ποσού για το σύνολο της περιόδου. Αντίστοιχα, η συνολική ενίσχυση για την περίοδο 1η Δεκεμβρίου 2021 έως 30 Ιουνίου 2022, δεν μπορεί να ξεπερνά τα 600 ευρώ.

Τον Αύγουστο η πρόσθετη επιδότηση

Από τις πληροφορίες και την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με την πρόσθετη επιδότηση για τον Ιούνιο καθώς και τον αριθμό των δικαιούχων και το ύψος της αποζημίωσης και προκύπτουν τα εξής: Σύμφωνα με εκτιμήσεις, τα ποσά που αναλογούν στους καταναλωτές, θα πιστωθούν στους λογαριασμούς στα τέλη Αυγούστου, ή στις αρχές Σεπτεμβρίου, ανάλογα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Οικονομικών. Επιπλέον, υπάρχει ένα «παράθυρο» το οποίο αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να επεκταθεί το μέτρο και μετά τον Ιούνιο και για… όσο χρειαστεί ανάλογα και με τις συνθήκες που θα δημιουργηθούν.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ