QatarGate: Ο Νίκος Ανδρουλάκης καλεί την Εύα Καϊλή να παραδώσει την έδρα της στην Ευρωβουλή

0

Να παραδώσει την έδρα της στην Ευρωβουλή κάλεσε την Εύα Καϊλή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, στον απόηχο του σκανδάλου QatarGate στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται η ευρωβουλεύτρια και πρώην αντιπρόεδρος του ΕΚ.

Μιλώντας στην ΚΟ του κόμματός του ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε λόγο για προδοσία από την πλευρά της Εύας Καϊλή και τόνισε πως δεν πρόκειται να ανεχθεί καμία σκιά στο κόμμα, επισημαίνοντας πως δεν υπερασπιστεί “διεφθαρμένους ημετέρους, αλλά την αξιοπιστία της πολιτικής”.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων “το σκάνδαλο διαφθοράς για το οποίο ερευνάται η εμπλοκή της Εύας Καϊλή είναι το επεισόδιο αυτής της εβδομάδας. Οι απευθείας αναθέσεις εκατομμυρίων προς τον γαλάζιο βουλευτή Ανδρέα Πάτση προηγήθηκαν.

Δυο προβεβλημένοι Υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βρίσκονται ενώπιον του ειδικού δικαστηρίου και η χώρα συγκλονίζεται μήνες τώρα από το σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων.

Και μόλις χθες, η υπόθεση της Μαρίας Σπυράκη.

Κάποιοι θέλουν να χρεώσουν όλα τα σκάνδαλα σε έναν πολιτικό χώρο, εντός και εκτός Ελλάδας. Αλλά η πραγματικότητα τους διαψεύδει.

Και τους διαψεύδει όχι μόνο γιατί αυτά συμβαίνουν και άλλου, αλλά γιατί ήταν το κόμμα μας, που πήρε τις μεγάλες αποφάσεις για να ενισχύσει τους θεσμούς της λογοδοσίας και της διαφάνειας στη χώρα. Το ΑΣΕΠ, τη Διαύγεια, τις ανεξάρτητες αρχές, την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Πριν από ένα χρόνο, εκλέχτηκα Πρόεδρος της Δημοκρατικής Παράταξης με στόχο να ανατρέψω τις συμπεριφορές και τις νοοτροπίες, που πλήγωσαν τους πολίτες και έκαναν τους νέους να γυρνούν την πλάτη τους στην πολιτική και τα κοινά.

Επί ένα χρόνο αγωνίζομαι να εμπνεύσουμε ένα νέο υπόδειγμα πολιτικού ήθους. Το καλό παράδειγμα.

Και επειδή η εμπιστοσύνη έρχεται με τα πόδια αλλά φεύγει καλπάζοντας, δεν θα δεχθώ από καμία και από κανέναν σκιές σε αυτή την προσπάθεια.

Δεν είμαι εδώ για να υπερασπιστώ διεφθαρμένους ημέτερους αλλά για να υπερασπιστώ την αξιοπιστία της πολιτικής απέναντι σε ένα λαό, που νιώθει την πολιτική ως παραγωγό προβλημάτων και όχι λύσεων.

Χρόνια τώρα είμαι πεπεισμένος ότι για να αναγεννηθεί η Δημοκρατική Παράταξη, υπάρχει μόνο ένας δρόμος.

Η ρήξη με τις εξαρτήσεις και τα συμφέροντα και είμαι αποφασισμένος αυτόν το δρόμο να τον διανύσω μέχρι τέλους αντιμετωπίζοντας όποιο εμπόδιο εμφανίζεται σε αυτή την προσπάθεια.

Ακόμη και αν βρίσκεται μέσα στον ίδιο μας τον χώρο. Η μάχη θα είναι σκληρή αλλά είμαστε ισχυροί, γιατί διαλέξαμε τη σωστή πλευρά.

Είμαστε με αυτούς που αγωνίζονται για δικαιοσύνη και όχι με αυτούς που καλοπερνάνε με την αδικία. Είμαστε με αυτούς που πλήττονται από τις ανισότητες και όχι με αυτούς που κερδοσκοπούν πάνω σ’ αυτές.

Για να κλείσω το θέμα:

Το μιντιακό κατεστημένο, που υπηρετεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη, παρερμήνευσε σκόπιμα αυτό που είπα περί «δούρειου ίππου».

Προφανώς δεν καθοδήγησε η Νέα Δημοκρατία την κ. Καϊλή να κάνει αυτές τις απαράδεκτες ενέργειες, αλλά την καθοδήγησε το περιβάλλον του κ. Μητσοτάκη σε κάθε της κίνηση για τη συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών στην εξεταστική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου ήταν σκιώδης εισηγήτρια.

Αυτό το έχει καταγράψει πολλές φορές ο διεθνής Τύπος.

Είναι άλλη μια κακή οικογενειακή συνήθεια του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας: Να απλώνει τα πλοκάμια του πέραν των κομματικών του ορίων. Έως και στην άκρα Δεξιά.

Η Εύα Καϊλή πρόδωσε τους χιλιάδες ψηφοφόρους της παράταξης και οφείλει να παραδώσει την έδρα της. Η αντίθετη άποψη, που άκουσα να διατυπώνεται ακόμη και με νομικούς όρους, είναι απαράδεκτη και θολώνει το μήνυμα μας απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα”.

Οικονόμου: “Οι απόψεις του προδίδουν πρωτοφανή πολιτική τρικυμία”
Άμεση ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, στις δηλώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη περί ισχυρής εντολής που ζήτησε για τον σχηματισμό κυβέρνησης, που θα ανατρέψει, όπως είπε, το παλιό σύστημα διαφθοράς.

“Η τροχιά συμπόρευσης του κ. Ανδρουλάκη με τον ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται ταχύτατα και κλιμακώνεται.

Ζητά από τη μια να οδηγηθεί η Νέα Δημοκρατία στην αντιπολίτευση και ταυτόχρονα να σχηματισθεί κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή. Με ποιον τρόπο άραγε; Παρότι οι απόψεις του προδίδουν πρωτοφανή πολιτική τρικυμία, η οποία τον οδηγεί να λέει πράγματα ασυνάρτητα και αντιφατικά, ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: η πρόταση του κ. Ανδρουλάκη για το αύριο της χώρας είναι ουσιαστικά η συγκυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τους κυρίους Τσίπρα και Βαρουφάκη.

Όνειρα μπορούν, βέβαια, να κάνουν όλοι. Ακόμα και αν για τους πολλούς δεν είναι απλώς παρωχημένα, αλλά σκέτος εφιάλτης”, δήλωσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ