Super League: Έγινε η κλήρωση για το πρωτάθλημα: Με ντέρμπι στην «Αγιά Σοφιά» η αυλαία της κανονικής περιόδου

0

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 25 Ιουλ ίου η κλήρωση για τη σεζόν 2022-23 της Super League.Υπενθυμίζεται ότι η αγωνιστική σεζόν που έρχεται θα έχει την ιδιαιτερότητα της ενδιάμεσης χειμερινής διακοπής, ελέω της διεξαγωγής του Παγκόσμιου Κυπέλλου στο Κατάρ.  Επίσης, στο τέλος της σεζόν θα υποβιβαστούν δύο ομάδες από τη Super League 1 και δύο θα πάρουν την άνοδο από τη Super League 2. 

Έναρξη-λήξη

H έναρξη του πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για τις 20 Αυγούστου, η λήξη του πρώτου γύρου της κανονικής περιόδου για τις 13 Νοεμβρίου, η έναρξη του δεύτερου γύρου στις 21 Δεκεμβρίου, μετά το Μουντιάλ, ενώ η λήξη της κανονικής περιόδου, που θα έχει και ντέρμπι, θα είναι -βάσει προγράμματος- στις 12 Μαρτίου 2023. Τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ θα ξεκινήσουν στις 18 Μαρτίου, ενώ η λήξη τους αναμένεται να είναι στις 14 Μαΐου του επόμενου έτους.

Ντέρμπι Θεσσαλονίκης

Χωρίς κάποιο ντέρμπι η πρεμιέρα της νέας Super League, με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Άρη να παίζουν εντός έδρας με ΠΑΣ Γιάννινα, Ιωνικό, Παναιτωλικό και Λεβαδειακό, αντίστοιχα. Η ΑΕΚ, που είχε αιτηθεί να παίξει εκτός έδρας την 1η αγωνιστική, θα ταξιδέψει στη Λαμία. Τη δεύτερη αγωνιστική επίσης δεν περιλαμβάνεται κάποιο ντέρμπι, ωστόσο Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα έχουν επικίνδυνες εξόδους σε Τρίπολη και Ηράκλειο, αντίστοιχα, όπου θα κοντραριστούν με Αστέρα και ΟΦΗ.  Η ΑΕΚ θα υποδεχθεί τον Βόλο, ο ΠΑΟΚ τον Ατρόμητο (σε δεύτερο σερί εντός έδρας ματς), ενώ ο Άρης θα φιλοξενηθεί από τον Παναιτωλικό. Την τρίτη αγωνιστική η Θεσσαλονίκη θα φιλοξενήσει το πρώτο ντέρμπι της σεζόν, αυτό στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ.

Τα ντέρμπι της σεζόν 2022-23

Μετά την 3η αγωνιστική και το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, σχεδόν όλες οι αγωνιστικές -πλην της 12ης- θα έχουν στο πρόγραμμά τους ένα παιχνίδι μεταξύ των πέντε κορυφαίων ομάδων της Λίγκας.

Συγκεκριμένα, την 4η αγωνιστική θα γίνει το Παναθηναϊκός-ΑΕΚ, το οποίο θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, καθώς το «τριφύλλι» έχει τιμωρηθεί με δύο αγωνιστικές για τα επεισόδια που έγιναν στον τελικό του Κυπέλλου, εκτός αν αλλάξει κάτι από την εκδίκαση της έφεσης του ΠΑΟ.

Tην 5η αγωνιστική θα γίνει το Άρης-Ολυμπιακός, την 6η το ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός, την 7η το Άρης-ΑΕΚ, την 8η το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, την 9η το Παναθηναϊκός-Άρης, τη 10η το ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, την 11η το «αιώνιο» ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός και τη 13η το Ολυμπιακός-ΑΕΚ.

Αυτό σημαίνει ότι η αυλαία της κανονικής περιόδου της Super League θα πέσει με το ντέρμπι της ΑΕΚ κόντρα στον Ολυμπιακό, στο νέο γήπεδο της Ένωσης, την «Αγιά Σοφιά».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ