UBS: Βουτιά 52% στα κέρδη το α’ τρίμηνο – Aνακοινώθηκαν 1,03 δισ. κέρδη

0

Καθαρά κέρδη 1,03 δισ. δολάρια ανακοίνωσε για το α’ τρίμηνο του 2023 ο τραπεζικός κολοσσός UBS καταγράφοντας ωστόσο βουτιά 52% σε σύγκριση με πέρυσι εν μέσω δικαστικής διαμάχης στις ΗΠΑ.

Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε σχετική δημοσκόπηση της Refinitiv ανέμεναν κέρδη 1,75 δισ. δολάρια.

Όπως ανακοίνωσε η ελβετική τράπεζα, αυξήθηκε η επιβάρυνση κατά 665 εκατ. δολάρια στο πλαίσιο εξωδικαστικού διακανονισμού γύρω από τα ενυπόθηκα στεγαστικά δάνεια που είχε πουλήσει σε ημικρατικές τράπεζες κατά τη διάρκεια της κρίσης στην αμερικάνικη στεγαστική αγορά.

Σε επίπεδο εσόδων η τράπεζα ανακοίνωσε έσοδα 8,75 δισ. δολάρια έναντι 9,38 δισ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Τα λειτουργικά έξοδα αυξήθηκαν στα 7,2 δισ. δολάρια έναντι 6,6 δισ. δολάρια πέρυσι.

Ο δείκτης κεφαλαίου CET1 δείχνει τη σχέση μεταξύ του κεφαλαίου CET1 μιας τράπεζας και των σταθμισμένων ως προς τον κίνδυνο στοιχείων ενεργητικού της, έφτασε στο 13,9% έναντι 14,1% πριν από ένα χρόνο.

“Είμαστε σε προχωρημένες συζητήσεις με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και είμαι ικανοποιημένος που σημειώνουμε πρόοδο προς την επίλυση του κληροδοτημένου ζητήματος που χρονολογείται πριν από 15 χρόνια”, ο διευθύνων σύμβουλος Sergio Ermotti.

Ο μεγαλύτερος διαχειριστής πλούτου στον κόσμο ανέφερε εισροές 42 δισεκατομμυρίων δολαρίων τους πρώτους τρεις μήνες του έτους. Το εμβληματικό τμήμα διαχείρισης περιουσίας της έλαβε 28 δισεκατομμύρια δολάρια σε καθαρά νέα χρήματα, 7 δισεκατομμύρια δολάρια από τα οποία προήλθαν το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Πρόκειται για τα πρώτα οικονομικά αποτελέσματα από την ανακοίνωση της εξαγοράς της ανταγωνίστριάς της Credit Suisse ενώ από εκείνη τη στιγμή η μετοχή της έχει ενισχυθεί περισσότερο από 10%. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τους αξιωματούχους της UBS η συμφωνία αυτή θα δημιουργήσει έναν παγκόσμιο ηγέτη στη διαχείριση κεφαλαίων με χαρτοφυλάκιο μεγαλύτερο των 5 δισ. δολαρίων.

ΠΗΓΗ: capital.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ