Wimbledon: Στον Τζόκοβιτς η κούπα – Επικράτησε του Κύργιου με 3-1 σετ στον τελικό

0

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι ο νικητής του φετινού τίτλου στο Wimbledon, καθώς επικράτησε του Νικ Κύργιου με 3-1 σετ στον τελικό. Ο Σέρβος υπερασπίστηκε με τον καλύτερο τρόπο το στέμμα του στο Major του Λονδίνου, κερδίζόντας τον ελληνοαυστραλό.

Ο Τζόκοβιτς έφτασε αισίως τα 7 τρόπαια στην βρετανική πρωτεύουσα (ισοφάρισε τους Ρένσοου και Σάμπρας), τα 4 εκ των οποίων διαδοχικά και συνολικά τους 21 Grand Slam τίτλους, έναν λιγότερο από τον Ράφα Ναδάλ κι έναν περισσότερο από τον Ρότζερ Φέντερερ. Ο 35χρονος με αυτή του τη νίκη έγινε μόλις ο τέταρτος τενίστας (Μποργκ, Σάμπρας και Φέντερερ οι άλλοι τρεις) που έχει σηκώσει την «κούπα» στο Centre Court του All England Club τέσσερις συνεχόμενες φορές στην Open Era.

 Έχασε το πρώτο σετ

Απέναντι στον «πρωτάρη» σε τελικό Grand Slam, Νικ Κύργιο, ο Τζόκοβιτς βρέθηκε να χάνει το πρώτο σετ 0-1, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να «πατήσει το γκάζι» και να πάρει τα τρία επόμενα πανηγυρίζοντας δικαιολογημένα στο φινάλε μπροστά στο βρετανικό κοινό που τον αποθέωνε.

Κάνοντας μπρέικ στο πέμπτο game του πρώτου σετ και σερβίροντας άψογα στη συνέχεια ο Ελληνοαυστραλός προηγήθηκε με 1-0 (6-4). Ο Τζόκοβιτς δεν το έβαλε κάτω, πήρε την κατάσταση στα χέρια του κι έφτασε εύκολα στο 1-1 με 6-3.

Στο τρίτο σετ έγινε πραγματική μάχη, με τους δύο φιναλίστ να πηγαίνουν «χέρι-χέρι» μέχρι το 8ο game (4-4). Στο 9ο κι ενώ ο Κύργιος είχε το σερβίς και προηγήθηκε 40-0, ο «Νολε» δεν τα παράτησε, ισοφάρισε 40-40 κι εκμεταλλευόμενος τον εκνευρισμό του Κύργιου με το box του κατάφερε να «σπάσει» το σερβίς του και να προηγηθεί με 5-4. Ακολούθως υπερασπίστηκε το δικό του κι έφτασε στο 6-4 και στο 2-1. Το ψυχολογικό πλεονέκτημα του Κύργιου δεν έπαιξε τελικά ρόλο στην έκβαση του αγώνα, ούτε επηρέασε τον Τζόκοβιτς. Παρότι χρειάστηκε το τάι μπρέικ στο 4ο σετ για να «λυγίσει» τον Κύργιο, ο Σέρβος προηγήθηκε με 6-1 και έκλεισε με 7-3 (7-6) τον αγώνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ