Yπογραφή Σύμβασης Με Το Ταμείο Παρακαταθηκών Και Δανείων Για Την Υλοποίηση Των Έργων Ανέγερσης Του Δημαρχειακού Μεγάρου Και Ανάπλασης Της Κεντρικής Λεωφόρου

0

Yπογραφή σύμβασης με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για την υλοποίηση των έργων ανέγερσης του Δημαρχειακού Μεγάρου και ανάπλασης της Κεντρικής Λεωφόρου.

Την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022, ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος, υπέγραψε στα γραφεία του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων σύμβαση ύψους 9.232.580,42 € για τη χρηματοδότηση του έργου με τίτλο: «Αναβάθμιση Δημοτικής Περιουσίας και Οικιστικού Περιβάλλοντος Δήμου Πετρούπολης» στα πλαίσια χρηματοδότησής του, μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Το παρόν έργο εμπεριέχει τα εξής υποέργα:

  • «Ανέγερση κτιρίων νέου Δημαρχείου εντός περιγράμματος κτιρίων πρώην Βοτανικού»
  • «Ανάπλαση πεζοδρομίων 25ης Μαρτίου από οδό Σουλίου έως πλατεία Ηρώων Αγωνιστών 1821 και από πλατεία Ηρώων Αγωνιστών 1821 έως Αγίου Ιωάννου»

Τον Δήμαρχο συνόδευαν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χρήστος Πάλλης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βασίλης Φιλίππου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάσης Σκαλιστήρας και ο Νομικός Σύμβουλος του Δήμου Πετρούπολης Γιώργος Παπάρας.

Ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος κατά τη δήλωσή του τόνισε: «Με μεγάλη συγκίνηση πραγματοποιήσαμε σήμερα την επισφράγιση δύο εμβληματικών έργων για την Πετρούπολη. Πρόκειται για τα μεγαλύτερα έργα που έχει αιτηθεί ή υλοποιήσει ποτέ ο Δήμος Πετρούπολης, ύψους άνω των 9 εκατομμυρίων ευρώ, και αφορούν την ανέγερση του Δημαρχιακού Μεγάρου της πόλης μας και την ανάπλαση της Κεντρικής Λεωφόρου 25ης Μαρτίου.

Με την ολοκλήρωση αυτών των δύο έργων επιτυγχάνεται η δημιουργία αναγκαίων υποδομών, μέσω των οποίων θα βελτιωθεί η εξυπηρέτηση των πολιτών, ενώ με τη διενέργεια παρεμβάσεων στον αστικό ιστό, θα αναβαθμιστεί η περιοχή και θα αμβλυνθούν τα υφιστάμενα αρνητικά χαρακτηριστικά που θα συντελέσουν στη βελτίωση των συνθηκών της καθημερινής ζωής των κατοίκων της περιοχής και τη μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ