Έγινε με επιτυχία η εκδήλωση της Δ.ΕΠ.ΙΣ. για την έμφυλη βία

0

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών (25 Νοέμβρη), η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας (Δ.ΕΠ.ΙΣ) του Δήμου Βύρωνα σε συνεργασία με το Ελληνικό Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης, τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου, πραγματοποίησε με εξαιρετική επιτυχία εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, με θέμα : “Μορφές Έμφυλης Βίας Αναγνώριση, τρόποι αντιμετώπισης & πρόληψης μέσω της Παιδείας”.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό.

Αμέσως μετά, το λόγο πήρε η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας και Δημοτική Σύμβουλος κα Δασκαλάκη Σοφία, η οποία και ανέπτυξε το τοπικό σχέδιο δράσης της Δ.ΕΠ.ΙΣ και τους άξονες προτεραιότητας, με στρατηγικό στόχο τη δημιουργία Συμβουλευτικού Κέντρου ενημέρωσης , ψυχολογικής και νομικής στήριξης των θυμάτων έμφυλης & ενδοοικογενειακής βίας.

Στη συνέχεια προβλήθηκε βίντεο με θέμα την έμφυλη βία, που φιλοτέχνησε η Προϊσταμένη Κοινωνικής Μέριμνας Εργασίας & Αλληλεγγύης κα Κατερίνα Ζαχαριάδου.

Ο κύκλος των εισηγήσεων ξεκίνησε με την κα Ρουμπάνη Νίκη , Πρόεδρο του Ελληνικού Δικτύου Γυναικών Ευρώπης, Εκπαιδευτικό Τέχνης. Η κα Ρουμπάνη ανέλυσε τις έννοιες Βία, Κακοποίηση, Έμφυλη βία, μίλησε για τη στήριξη των θυμάτων και ολοκλήρωσε την εισήγηση της παρουσιάζοντας τις δράσεις του δικτύου στα σχολεία.

Οι ομιλίες συνεχίστηκαν με την κα Παύλου Αλεξάνδρα Δικηγόρο – Εγκληματολόγο & Δικηγόρο του Ελληνικού Δικτύου Γυναικών Ευρώπης, η οποία ενημέρωσε το κοινό για το καινούργιο νομικό πλαίσιο που αφορά την ενδοοικογενειακή βία με ιδιαίτερη έμφαση στα παιδιά, καθώς και πως αντιμετωπίζονται σήμερα τα περιστατικά αυτά από το νόμο.

Ακολούθησε παρουσίαση κάποιων περιστατικών από στελέχη της γραμμής SOS “δίπλα σου” του Ελληνικού Δικτύου Γυναικών Ευρώπης.

Με μεγάλο ενδιαφέρον και εύστοχες ερωτήσεις, το κοινό συμμετείχε στον εποικοδομητικό διάλογο που προέκυψε μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών.

Την εκδήλωση συντόνισε η Προϊσταμένη του τμήματος “Βοήθεια στο σπίτι” και μέλος της Δ.ΕΠ.ΙΣ κα Ευαγγελία Σηφακάκη.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης, η Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής της παράταξης “Δύναμη Ζωής” κα Ελένη Βασιλοπούλου, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης κος Χρήστος Σπυρόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών & Διοικητικών Υπηρεσιών κος Δημήτρης Κόκκαλης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κα Δασκαλάκη Σοφία Πρόεδρος της Δ.ΕΠ.ΙΣ, κα Πηνελόπη Δάφνη μέλος της Δ.ΕΠ.ΙΣ, κα Κιούπη Ιουλία μέλος της Δ.ΕΠ.ΙΣ και ο κος Μουντοκαλάκης Βασίλης.

Επίσης με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης κος Τζαφάς Βασίλης, η κα Σαπουνά Βασιλική καθηγήτρια στο ΕΚΠΑ, η πρόεδρος του Συλλόγου Καταναλωτών Βύρωνα και μέλος της Δ.ΕΠ.ΙΣ κα Μαρία Λούκα, η κα Ορφανού Χάιδω μέλος της Δ.ΕΠ.ΙΣ, ο κος Κώστας Λεράκης μέλος της Δ.ΕΠ.ΙΣ και του Συλλόγου Καταναλωτών Βύρωνα, η εκπρόσωπος του Συλλόγου Κρητών Βύρωνα κα Μαζοκοπάκη Καλλιόπη και η εκπρόσωπος του Δικτύου Αλληλεγγύης κα Σταυροπούλου Πόπη.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ