Βύρωνας: Συνεχίζεται η ευαισθητοποίηση για τον καφέ κάδο ανακύκλωσης

0

Το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής Υγείας σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Δήμου Βύρωνα ολοκλήρωσε τον κύκλο συναντήσεων του προγράμματος Σχολές Γονέων που είχε ξεκινήσει από τον Απρίλιο.

Στις συναντήσεις που είχαν εβδομαδιαία συχνότητα συμμετείχαν περίπου 20 γονείς με παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Το πρόγραμμα στόχευε στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των γονέων σε θέματα που αφορούν την κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού.

Συγκεκριμένα, τα θέματα αφορούσαν την προσέγγιση του γονικού ρόλου, ο οποίος δεν μπορεί να είναι αποκομμένος από τον άνθρωπο που τον κατέχει. Οι γονείς που συμμετείχαν είχαν τη δυνατότητα να συνειδητοποιήσουν τους πολλαπλούς ρόλους που αναλαμβάνουν στην καθημερινότητα και πώς επιδρούν στην ανάπτυξη του παιδιού.

Επίσης, κυρίαρχα θέματα που επεξεργάστηκε η ομάδα ήταν η αναγνώριση και η διαχείριση των συναισθημάτων ανάλογα με το αναπτυξιακό στάδιο του παιδιού, τα μοντέλα επικοινωνίας και πώς επηρεάζουν τη σχέση των μελών στην οικογένεια, την εφαρμογή ορίων και πειθαρχίας με τρόπο που φροντίζει και δεν ακυρώνει το παιδί.

Οι γονείς επεξεργάστηκαν τα παραπάνω θέματα μέσα από βιωματικές ασκήσεις, όπως παίξιμο ρόλων, καταιγισμός ιδεών και συζήτηση. Πέρα από τις γνώσεις που αποκτήθηκαν υπήρξε εμπλουτισμός από τη συμμετοχή των γονέων σε μια ομάδα με κοινό στόχο την ολόπλευρη ανάπτυξη των δυνατοτήτων του παιδιού. Ειδικότερα, δημιουργήθηκε ένα πρόσφορό έδαφος για ουσιαστική επικοινωνία, μοίρασμα των προβληματισμών, δημιουργικής ανατροφοδότησης και μάθησης μεταξύ των μελών της ομάδας.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου συναντήσεων, το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά με δημιουργία πρωινών και απογευματινών κύκλων.

Τη Σχολή Γονέων συντόνισαν: οι ψυχολόγοι του Τμήματος Προστασίας & Προαγωγής Υγείας, Κυριακή Καραμπίνου και Καλλιόπη Κατσαρού και η ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας Ηλέκτρα Εταιρίδου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ