Ο Δήμος Περάματος στην προσπάθεια του να στέκεται πάντα αρωγός στην εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων της πόλης, παρά τις διαχρονικές παραλείψεις του Υπουργείου Παιδείας, ζητά την δημιουργία νέων τμημάτων ένταξης σε σχολικές μονάδες.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης, ενημερώθηκε για την ανάγκη δημιουργίας Τμημάτων Ένταξης, που αφορά στην εκπαίδευση μαθητών με ειδικές μαθησιακές ανάγκες, στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ενώ και σε συνάντηση με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά κ. Διονύση Αναστασόπουλο, ένα από τα θέματα της ατζέντας αφορούσε στη δημιουργία τμημάτων ένταξης στα σχολεία τη πόλης μας.

 Τι είναι τα τμήματα ένταξης

Το Τμήμα Ένταξης είναι μια εξειδικευμένη υποστηρικτική δομή Ειδικής Αγωγής που λειτουργεί σαν χωριστό τμήμα μέσα στο σχολείο,  κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου, το οποίο συνίσταται – όπως και στελεχώνεται – αποκλειστικά και μόνο από το Υπουργείο Παιδείας.

 

Ο Δήμος Περάματος στο μέτρο που του αναλογεί θα εξασφαλίσει τις κτηριακές υποδομές που απαιτούνται ώστε να δημιουργηθούν τα εν λόγω τμήματα. Παράλληλα, θα στηρίξουμε την όποια κινητοποίηση προς το Υπουργείο Παιδείας, που είναι το καθ ‘ ύλην αρμόδιο, ώστε να ασκηθεί πίεση και να δοθεί λύση στο θέμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here