Διπλή διάκριση για ΚΕΠ Υγείας και Αστικό Δασάκι απέσπασε ο Δήμος Ιλίου

0

Ένα ακόμα βραβείο για τη λειτουργία του ΚΕΠ Υγείας απέσπασε ο Δήμος Ιλίου στο 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ. (ΕΔΔΥΠΠΥ), ως αναγνώριση της προσπάθειας που καταβάλλεται, στη σύγχρονη συγκυρία, για την επίλυση του προβλήματος της Δημόσιας Υγείας και τη διατήρηση μιας υγιούς πόλης.

Παράλληλα, στο συνέδριο αναδείχθηκε η καινοτόμα πρωτοβουλία του Δήμου με το Αστικό Δασάκι που δημιουργήθηκε στη συμβολή των οδών Ήρας και Ναυσικάς, με σκοπό τη βελτίωση του μικροκλίματος, την ανάπτυξη συνθηκών ευζωίας στους κατοίκους, αλλά και τη λειτουργία ενός ανοιχτού βιωματικού σχολείου φύσης, δεδομένου ότι βρίσκεται δίπλα στον 12ο Βρεφονηπιακό Σταθμό.

Την ικανοποίησή του για τις νέες διακρίσεις εξέφρασε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, επισημαίνοντας την τεράστια σημασία των πρωτοβουλιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όταν έχουν εφαλτήριο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Και πρόσθεσε: «Περιβάλλον και άνθρωπος βρίσκονται σε απόλυτη αλληλεπίδραση. Για το λόγο αυτό, η αύξηση του αστικού πρασίνου είναι για εμάς ζωτικής σημασίας. Την ίδια βαρύτητα όμως, έχει και η διαρκής διεύρυνση της ομπρέλας προστασίας για τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα όλους τους αιρετούς και υπηρεσιακούς συνεργάτες μου που συμβάλλουν στην υλοποίηση του οράματός μας για μια σύγχρονη, πράσινη και ταυτόχρονα ανθρώπινη πόλη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ