Ιδιαίτερα θετικά τα πρώτα μηνύματα για τον τουρισμό της Αθήνας

0

Ιδιαίτερα θετικά καταγράφονται τα πρώτα μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό και συγκεκριμένα για τον προορισμό της πρωτεύουσας, με βάση τα στοιχεία των αφίξεων στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος για τη νέα τουριστική σαιζόν. Στον αντίποδα προβληματισμό επικρατεί στις τάξεις των ξενοδόχων, καθώς οι αυξημένες τουριστικές ροές στο αεροδρόμιο της Αθήνας δεν έχουν άμεσο αντίκτυπο στις κρατήσεις των ξενοδοχειακών δωματίων της πρωτεύουσας.

Αν και η Αθήνα δεν σταμάτησε να προσελκύει επισκέπτες στη διάρκεια του χειμώνα, το πρώτο τρίμηνο του έτους έκλεισε με αυξημένη την επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο της Αθήνας κατά 16,5% σε σύγκριση με το περσινό τρίμηνο του 2023 και έφτασε τα 5, 215 εκατομμύρια. Για το ίδιο διάστημα ο αριθμός των πτήσεων στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών ανήλθε σε 46,334 καταγράφοντας άνοδο 12,8%.

“Ναι μεν αλλά” η εξέλιξη της φετινής τουριστικής κίνησης για τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Στο σημείο αυτό ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών Αττικής και Αργοσαρωνικού Ευγένιος Βασιλικός μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ υπογραμμίζει ότι και αυτή η σημαντική αύξηση των αφίξεων στο αεροδρόμιο της Αθήνας δεν αποτυπώνεται στην πληρότητα των ξενοδοχείων της πρωτεύουσας, εξηγώντας ότι πλέον η τουριστική κίνηση μοιράζεται και στα καταλύματα της βραχυχρόνιας μίσθωσης, που στην Αθήνα φτάνουν τα 14.000.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ