Νέα επίθεση Ερντογάν σε Ελλάδα και ΗΠΑ: “Φιλοξενούν γκιουλενιστές”

0

Η προσπάθεια της Τουρκίας να ολοκληρώσει την αγορά αεροσκαφών F-16 θα ήταν «πολύ ευκολότερη» εάν οι Ρεπουμπλικάνοι καταλήξουν να ελέγχουν την αμερικανική Γερουσία, φέρεται να δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σύμφωνα με αναφορές στο Anadolu και άλλα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, τις οποίες αναμεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

“Ελπίζω ότι ο επόμενος μήνας θα είναι γεμάτος με κάποια καλά νέα και θα προχωρήσουμε προς μία πολύ θετική κατεύθυνση για το θέμα των F-16”, φέρεται να δήλωσε ο Ερντογάν σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια πτήσης από το Ουζμπεκιστάν.

“Εάν οι Ρεπουμπλικάνοι διεκδικήσουν τις λίγες έδρες που χρειάζονται στη Γερουσία, τα πράγματα θα είναι πολύ ευκολότερα για εμάς”, είπε.

Ο Τούρκος πρόεδρος επίσης δεν δίστασε να εξαπολύσει επίθεση τόσο σε βάρος του Αμερικανού προέδρου κατηγορώντας τον ότι “προφυλάσσει και κρύβει” τον Γκιουλέν, ενώ από τα βέλη του δεν κατάφερε να ξεφύγει ούτε η Ελλάδα, καθώς όπως είπε, και η χώρα μας φιλοξενεί πολλούς Γκιουλενιστές και ότι μέσω της Ελλάδας διαφεύγουν στην Ευρώπη.

“Η Ελλάδα, οι ΗΠΑ, ορισμένες χώρες της Ε.Ε. προστατεύουν τρομοκράτες, συμπεριλαμβανομένων μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης FETO. Τον Γκιουλέν τον προφυλάσσει και τον κρύβει ο Μπάιντεν”, ανέφερε.

Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε την Ελλάδα ότι στηρίζει τις τρομοκρατικές κουρδικές οργανώσεις μέσω του περίφημου “στρατοπέδου του Λαυρίου”, που είναι στην πράξη κέντρο φιλοξενίας, ενώ εξέφρασε την ενόχλησή του για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, καθώς τον ενοχλεί αφάνταστα η αμερικανική παρουσία στο στρατηγικής σημασίας αυτό λιμάνι.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Τουρκία, ως μέλος του ΝΑΤΟ, ζήτησε τον Οκτώβριο να αγοράσει 40 μαχητικά F-16 της Lockheed Martin Corp (LMT.N) και σχεδόν 80 κιτ εκσυγχρονισμού για τα υπάρχοντα πολεμικά αεροσκάφη της και οι τεχνικές συνομιλίες συνεχίζονται μεταξύ των δύο πλευρών.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ