Ουκρανία-Θέατρο Μαριούπολης: Η Ιταλία αναλαμβάνει την ανοικοδόμησή του

0

Αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που έρχονται καθημερινά στο φως της δημοσιότητας από την Μαριούπολη που εξακολουθούν να σφυροκοπούν οι Ρώσοι.

Η Μαριούπολη, στην οποία διέμεναν μέχρι πρότινος αρκετοί Έλληνες ομογενείς, 23 ημέρες μετά την ρωσική εισβολή, έχει μετατραπεί σε μια ισοπεδωμένη, πόλη-φάντασμα. Ένα από τα τελευταία πλήγματα που υπέστη η ουκρανική πόλη είναι το θέατρο της Μαριούπολης, το οποίο βομβάρδισαν οι Ρώσοι την περασμένη Τετάρτη.

Έγκλημα πολέμου

«Ακόμη ένα φρικιαστικό έγκλημα πολέμου στη Μαριούπολη. Ρωσική επίθεση στο Δραματικό Θέατρο όπου κρύβονταν εκατοντάδες αθώοι άμαχοι. Το κτίριο καταστράφηκε ολοσχερώς. Οι Ρώσοι είναι αδύνατο να μη γνώριζαν πως επρόκειτο για καταφύγιο αμάχων», ανέφερε ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών, Ντμίτρο Κουλέμπα μέσω Twitter.

Ανοικοδόμηση

Την ίδια ώρα, σε μια κίνηση συμβολισμού, υπουργός Πολιτισμού της Ιταλίας,

Ντάριο Φραντσεσκίνι ανακοίνωσε μέσω twitter, ότι η χώρα του θα αναλάβει τα έξοδα για την ανοικοδόμηση του θεάτρου της Μαριούπολης.

«Η Ιταλία είναι έτοιμη να ανοικοδομήσει το θέατρο της Μαριούπολης. Το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε την πρότασή μου να προσφερθούν στην Ουκρανία οι πόροι και τα μέσα για την ανοικοδόμησή του το συντομότερο δυνατό. Τα θέατρα όλων των χωρών ανήκουν σε ολόκληρη την ανθρωπότητα»,έγραψε ο Ιταλός υπουργός στον λογαριασμό του στο twitter.

Το «ευχαριστώ» Ζελένσκι

H απάντηση του Ουκρανού πρόεδρου ήταν άμεση, ο οποίος έκανε retweet την ανάρτηση του Ντάριο Φραντσεσκίνι, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του για την κίνηση της Ιταλίας. «Ευχαριστώ. Δώσατε ένα καλό παράδειγμα προς μίμηση. Μαζί θα ξαναχτίσουμε τη χώρα μέχρι το τελευταίο τούβλο», έγραψε ο Βολόντιμιρ Ζελένσκι στον λογαριασμό του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ