«Ο καλύτερος επαγγελματικός προσανατολισμός είναι να κάνετε αυτό που πραγματικά αγαπάτε» – Συμμετοχή του Υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη στην εκδήλωση «Παίζω – Ανακαλύπτω – Δημιουργώ»

0

Τιμητικά διπλώματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς ομάδων που διακρίθηκαν στον 1ο και το 2ο Μαθητικό Διαγωνισμό Δημιουργίας Επιτραπέζιου και Ψηφιακού Παιχνιδιού «Μάθημα… Παιχνίδι» απένειμε την Παρασκευή ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, στη διάρκεια επίσκεψής του στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, όπου διοργανώνεται το τριήμερο εκδηλώσεων «Παίζω – Ανακαλύπτω – Δημιουργώ».

Η δράση υποστηρίζεται από το ΕΚΟΜΕ και τη Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών σε συνεργασία με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Τον Υπουργό προσφώνησαν ο Διευθυντής Ψηφιακής Ανάπτυξης και Καινοτομίας του Ιδρύματος Ωνάση Πρόδρομος Τσιαβός και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΚΟΜΕ Πάνος Κουάνης.

Μιλώντας στους μαθητές και εκπαιδευτικούς, ο Κυριάκος Πιερρακάκης δήλωσε:

«Καταρχήν πολλά συγχαρητήρια σε όλους σας, είναι καταπληκτική η δουλειά που είδα και πραγματικά μπράβο στο ΕΚΟΜΕ που τη στήριξε και μπράβο σε όλους σας για τις ιδέες σας οι οποίες είναι καταπληκτικές.

Δύο πράγματα. Το πρώτο είναι ότι μου κάνει φοβερή εντύπωση το πώς το επιτραπέζιο έχει μείνει στη ζωή μας, και πως καλώς έχει μείνει γιατί πολλά από τα παιχνίδια που αναφέρατε είναι παιχνίδια που έπαιζα εγώ, όπως η “Μονόπολη” και το “UNO”. Είναι πολύ ωραίο το γεγονός ότι δεν μένουμε μόνο στα ψηφιακά και ότι το επιτραπέζιο υπάρχει, και αυτό σας το λέει κάποιος που ασχολείται με τα ψηφιακά. Θυμάμαι ακόμη πάρα πολύ ωραίες “εργατοώρες” που έχουμε περάσει με αυτά τα επιτραπέζια με φίλους στις ηλικίες σας. Είναι πολύ σπουδαίο ότι τώρα αυτό εμπλουτίζεται και λίγο με τα ψηφιακά, αλλά κρατάμε και το επιτραπέζιο. Κάποια από τα παιχνίδια που είδα έχουν τεράστιες δυνατότητες, κάποια μοιάζουν επαγγελματικά και είναι πολύ σπουδαίο το γεγονός ότι βάλατε τόσο μεράκι , τόση ενέργεια και τόση αγάπη σε αυτό που κάνατε.

Το δεύτερο είναι το πώς μπορεί κάποιος να μαθαίνει όταν δεν νομίζει ότι μαθαίνει. Διάβασα ένα μυθιστόρημα όταν ήμουν 17 ετών – το θυμάμαι ακόμη και είναι το καλύτερο που έχω διαβάσει ίσως – το είχε γράψει ένας σπουδαίος Ιταλός καθηγητής, ο Ουμπέρτο Έκο, και είναι το “Εκκρεμές του Φουκώ”. Μέσα σε αυτό το μυθιστόρημα υπάρχει μία φράση που λέει “γινόμαστε αυτό που οι γονείς μας μας διδάσκουν όταν δεν προσπαθούν να μας διδάξουν”. Το ίδιο ισχύει και για τους καθηγητές μας, το ίδιο ισχύει και για τους φίλους μας. Άρα όλο αυτό που κάνατε είναι μία άσκηση διδασκαλίας.

Προσωπικά, αυτό που θα σας καλέσω να κάνετε θα είναι να πειραματιστείτε, να δείτε πράγματα τα οποία σας ενδιαφέρουν, να προσπαθείτε διαρκώς να εμπλουτίσετε τους εαυτούς σας πέρα και πάνω από τα διαβάσματα και τα τυπικά του σχολείου, και να δείτε πώς μπορείτε να κάνετε το χόμπι σας δουλειά στο μέλλον. Να κάνετε αυτό που πραγματικά αγαπάτε, αυτός είναι ο καλύτερος επαγγελματικός προσανατολισμός. Αυτό θα πω στα παιδιά μου, αυτό λέω και σε εσάς. Και υπό αυτή την έννοια πολλά, πολλά μπράβο γι’ αυτή σας τη δουλειά γιατί είναι πραγματικά κάτι πάρα πολύ σπουδαίο. Μπράβο σε όλους!»

Το Σάββατο 17/12 και την Κυριακή 18/12 μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς αλλά και όλοι όσοι ενδιαφέρονται για το εκπαιδευτικό παιχνίδι θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα βραβευμένα παιχνίδια που θα συνεχίσουν να εκτίθενται στους χώρους της Στέγης, στο κτήριο της οδού Γαλαξία 2-117 45, Νέος Κόσμος. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη από τις 12:00 μέχρι τις 17:00 και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://form.jotform.com/223333268982361 για να δηλώσουν συμμετοχή, καθώς θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση μπορείτε να βρείτε εδώ: https://mindigital.gr/archives/4862

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ