Πρόσκληση Γνωριμίας Με Το Άθλημα CΟLPBOL Από Τον Δήμο Πετρούπολης.

0

Πρόσκληση γνωριμίας με το άθλημα CΟLPBOL από τον Δήμο Πετρούπολης.

Ο Δήμος Πετρούπολης σας προσκαλεί να γνωρίσετε το άθλημα CΟLPBOL την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 09.00 – 13.00 στο Κλειστό Γυμναστήριο «Νίκος Παξιμαδάς» (Κώστα Βάρναλη 1).

Ο φορέας ΚΣΔΕΟ «ΕΔΡΑ» και το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό έργο “EU-COLPBOL” (Implementation of COLPBOL Sport at a European Level as a Tool to Improve the Quality of Life of Persons with Intellectual Disabilities).

Στόχος του έργου είναι η προώθηση του Colpbol και η εγκαθίδρυσή του ως άθλημα σε ευρωπαϊκό πλαίσιο, έτσι ώστε να μπορέσουν να έρθουν σε επαφή μαζί του περισσότεροι άνθρωποι και να αξιοποιηθεί ως μέσο βελτίωσης της καθημερινότητας των ανθρώπων με αναπηρίες.

Τι είναι το COLPBOL

Το Colpbol είναι ομαδικό άθλημα και ενθαρρύνει τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των παικτών, ανεξαρτήτως φυσικής κατάστασης. Είναι ένα εξειδικευμένο άθλημα για άτομα με Νοητική Υστέρηση, Αναπτυξιακές Διάχυτες Διαταραχές, Φάσμα του Αυτισμού κ.λ.π.. Επομένως, ελαχιστοποιείται η πιθανότητα οποιασδήποτε διάκρισης μεταξύ των συμμετεχόντων, ενώ παράλληλα προωθείται η ομαδικότητα και συλλογική επικοινωνία για την επίτευξη του στόχου, ο οποίος δεν είναι άλλος από την εφαρμογή ενός αληθινά ομαδικού εξειδικευμένου με σαφή προσανατολισμό παιχνιδιού, δίνοντας την δυνατότητα μικτής συμμετοχής θεραπευομένων και θεραπευτών.

Ο κύριος στόχος του Δικτύου θα είναι η προώθηση της πρακτικής του αθλήματος Colpbol σε εθνικό επίπεδο γενικά και στη συλλογικότητα των ατόμων με νοητική αναπηρία ειδικότερα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ