Πυροβολισμός 16χρονου: Συνελήφθη αστυνομικός για απόπειρα ανθρωποκτονίας

0

Συνελήφθη και κρατείται αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ, ενώ σχηματίστηκε εναντίον του δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, σε σχέση με το νέο περιστατικό ακραίας αστυνομικής βίας κατά ανήλικου Ρομά στην Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με την μέχρι τώρα επίσημη εκδοχή που παραθέτει η κρατική τηλεόραση, ο άτυχος 16χρονος τα ξημερώματα έφυγε χωρίς να πληρώσει από βενζινάδικο στην οδό Μοναστηρίου και ακολούθησε καταδίωξη. Στο ύψος της Παλαιάς Συμμαχικής Οδού επιχείρησε να εμβολίσει περιπολικό, οπότε και αστυνομικοί άνοιξαν πυρ. Ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος και αυτό συγκρούστηκε με τοιχίο. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο, όπου υπεβλήθη σε εγχείριση για αφαίρεση βολίδας από το κεφάλι του και παραμένει εκεί νοσηλευόμενος στην εντατική, σε κρίσιμη κατάσταση.

Οικείοι του θύματος κατήγγειλαν ότι τα παραπάνω δεν αντιστοιχούν στα πραγματικά περιστατικά, αναφέροντας από τις επικοινωνίες φαίνεται ότι μέχρι τις 2.30 ο 16χρονος βρισκόταν μαζί με την παρέα του. Σημειώνεται ότι σε αντίστοιχο, φονικό περιστατικό το φθινόπωρο του 2021, αστυνομικοί είχαν πυροβολήσει και σκοτώσει ανήλικο Ρομά Νίκο Σαμπάνη. Τότε, όπως προέκυπτε από εξέταση των δεδομένων, υπήρξε προσπάθεια «σκηνοθεσίας και συγκάλυψης» των πραγματικών περιστατικών.

Πρόκειται για «άλλο ένα επεισόδιο ειδεχθούς αστυνομικής βίας, με θύμα και πάλι 16χρονο Ρομά, αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη. Ποιο ήταν το έγκλημα του παιδιού; Ότι έβαλε βενζίνη 20 ευρώ στο αυτοκίνητο που οδηγούσε και δεν πλήρωσε, οπότε καταδιώχθηκε από την αστυνομία» ανέφερε ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Φίλης, μιλώντας στον Ant1.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ