Τι υπηρεσίες παρέχει το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αμαρουσίου; Χρηστικές πληροφορίες για τους δημότες

0

Το Κέντρο Κοινότητας του Δ. Αμαρουσίου είναι το πρώτο σημείο επαφής του πολίτη με την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου. Από εδώ ο πολίτης ενημερώνεται για όλα τα επιδόματα που δικαιούται, όλους τους φορείς, υπηρεσίες και προγράμματα που του παρέχουν κοινωνική φροντίδα οποιαδήποτε μορφής.

  • Υποδοχή – Ενημέρωση -Υποστήριξη των Πολιτών
  • Παραπομπή πολιτών σε προγράμματα & δομές κοινωνικής προστασίας
  • Συνεργασία με Υπηρεσίες & Δομές
  • Παροχή Υπηρεσιών με σκοπό την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου
  • Πληροφόρηση-Προγραμματισμός & Υλοποίηση Επιδοματικής Ενίσχυσης
  • Συμβουλευτική Υποστήριξη & ψυχολογική Ενδυνάμωση
  •  Υλοποίηση Δράσεων & Ενημερωτικών Εκδηλώσεων

Απώτερος σκοπός ενός Κέντρου Κοινότητας είναι η ολιστική υποστήριξη των κατοίκων της περιοχής για την καταπολέμηση της φτώχειας και των διακρίσεων καθώς και η προώθηση στην απασχόληση. Όλες, οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Κοινότητας όλοι οι κάτοικοι του Δήμου Αμαρουσίου.

Η δομή λειτουργεί με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ 2014-2020 από το ΠΕΠ Αττικής και από το 2018 στηρίζει πολίτες που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Ενδεικτικά, μόνο το 2021 εξυπηρετήθηκαν 1300 πολίτες για θέματα που αφορούσαν κοινωνικά επιδόματα, επαφές με αρμόδιες υπηρεσίες και καθοδήγηση για προγράμματα, παρέχοντας παράλληλα συμβουλευτική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη.

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αμαρουσίου εδρεύει στην οδό Παλαιολόγου 9 και συστεγάζεται με τον Οργανισμό Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου (ΟΚΟΙΠΑΔΑ). Λειτουργεί καθημερινά Δευτέρα – Παρασκευή, από τις 8:00 – 16:00 και κατόπιν ραντεβού για την ταχύτερη και ομαλή εξυπηρέτηση του κοινού  (τηλέφωνα: 213 2031 912-913 ).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ