Άδωνις Γεωργιάδης για δελφίνια: Ήταν νόμιμο, μου έδειξαν άδεια – Να είναι και οι παπαγάλοι έξω από τα κλουβιά;

0

Να δικαιολογηθεί επιχείρησε ο Άδωνις Γεωργιάδης για τις εικόνες που ανήρτησε από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο κατά την επίσκεψή του με την οικογένειά του.

Η ανάρτηση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις με τον υπουργό Ανάπτυξης να δέχεται τα πυρά φιλοζωικών οργανώσεων καθώς ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό φωτογραφίες, ανάμεσα στις οποίες απαθανατίζονται και δελφίνια που φαίνεται να συμμετέχουν σε παράσταση, κατά παράβαση του κανονιστικού πλαισίου 4830/2021.

Δημοσίευσε παράλληλα κι ένα βίντεο από τα “παιχνίδια των εκπαιδευτών με τα δελφίνια” στα οποία τα θηλαστικά δείχνουν τι μπορούν να κάνουν, με τον ίδιο τον υπουργό να σχολιάζει πως δεν υπάρχει αυτή η ομορφιά από κοντά:

Το πρωί της Δευτέρας μιλώντας στην ΕΡΤ και ερωτηθείς για το θέμα είπε ότι ρώτησε της επιχείρηση “αν υπάρχει άδεια για αυτό που είδα, που μου την έδειξαν, είπαν ότι είναι νόμιμο”.

Πρόσθεσε πως δεν ήταν παράσταση και όπως τόνισε “εικόνες με δελφίνια έχω δει και σε άλλες πόλεις”.

Είπε μάλιστα ότι υπάρχουν κινήματα που θέλουν τα ζώα να κυκλοφορούν ελεύθερα. “Θέλετε οι παπαγάλοι να είναι έξω από κλουβιά”;

Για την Ειδική Γραμματείας για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς, η οποία επικοινώνησε για τη δημοσιοποίηση του εν λόγω οπτικοακουστικού υλικού με την ΕΛ.ΑΣ., επικαλούμενη την παράβαση του κανονιστικού πλαισίου 4830/2021, ο κ.Γεωργιάδης είπε ότι η Γραμματεία θα κάνει τη δουλειά της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ