Άνευρη ΑΕΚ παίζει την πρόκριση στους “8” στο Χαριλάου

0

Λίγες καλές φάσεις είχε η αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Άρη στην OPAP Arena, με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες χωρίς σκορ (0-0). Σε μια εβδομάδα μετά οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Το ματς

Χαμηλός ο ρυθμός στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, κάτι αρκετά φυσιολογικό, αφού η ΑΕΚ είχε πολλές αλλαγές στη σύνθεσή της, ενώ ο Άρης κρατούσε κλειστά τις γραμμές του και επιδίωκε να βρει την καλή στιγμή στην κόντρα επίθεση. Στο πρώτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή και επιδίωκαν να στέλνουν το παιχνίδι τους στη δεξιά πλευρά με τον Ελίασον, όμως, οι Μπράμπετς και Φαμπιάνο έκοβαν κάθε μπάλα που πήγαινε στην περιοχή, έχοντας και σημαντικές βοήθειες από τον Ζουλ.

Στο 8’ ο Σουλεϊμάνοφ πάτησε περιοχή, με τον Πινέδα να επεμβαίνει έγκαιρα και να απομακρύνει, ενώ σε δυο περιπτώσεις (13’-15’) ο Μήτογλου έκοψε τον Μορόν, που προσπάθησε να βρει χώρο για να απειλήσει. Μετά το 20’ η «Ένωση» κέρδισε συνεχόμενα κόρνερ από την αριστερή πλευρά, ωστόσο, δεν κατάφερε να τα αξιοποιήσει, έχοντας εξαιρετική ανταπόκριση στις επιστροφές της μετά τις κόντρες που προσπάθησαν να βγάλουν οι «κίτρινοι».

Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε, με την τακτική και τις δυνατές μονομαχίες να… πρωταγωνιστούν, ενώ στο 43’ στρώθηκε η μπάλα εκτός περιοχής στον Πινέδα, ο οποίος έκανε σουτ, αλλά ο Κουέστα μπλόκαρε σταθερά. Ένα λεπτό αργότερα (44’) η ΑΕΚ απείλησε, ξανά, εκτός περιοχής αυτή τη φορά με τον Τσούμπερ, όμως το σουτ του Ελβετού πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ισπανού τερματοφύλακα. Το πρώτο μέρος δεν είχε κάποια άλλη στιγμή, με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το 0-0.

Ο Σιντιμπέ ένιωσε ενοχλήσεις και πέρασε εκτός στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, με τη θέση του να παίρνει ο Γκατσίνοβιτς, με τον Πινέδα να μετακινείται στη δεξιά πλευρά της άμυνας. Στο 48’ η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα είχε μια καλή στιγμή με το σουτ του Πόνσε, που πέρασε άουτ, ενώ στο 60’ οι γηπεδούχοι είχαν τριπλή αλλαγή, με τους Λιβάι Γκαρσία, Αραούχο και Άμραμπατ να περνούν στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 68′ ο Άρης απείλησε με το σουτ του Μορόν μέσα από την περιοχή, ενώ στο 70′ ο Αραούχο γύρισε ωραία το σώμα του και έφερε την μπάλα στο αριστερό, αλλά η εκτέλεσή του βρήκε στον Οντουμπάτζο και έφυγε κόρνερ.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν μια καλή στιγμή στο 74′ με την προσπάθεια του Ζουλ εκτός περιοχής, που έβγαλε με τα ακροδάχτυλα υπέροχα ο Αθανασιάδης, ενώ στο 79′ ο Φαμπιάνο πήρε ωραία θέση στην περιοχή, αλλά η κεφαλιά που επιχείρησε πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της ΑΕΚ.

Στο φινάλε η «Ένωση» ανέβασε την έντασή της, προσπάθησε να βρει το γκολ της νίκης, αλλά της έλειψε η ουσία στην τελική απόφαση στην εστία του Κουέστα και το 0-0 παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της λήξης.

MVP: Εξαιρετική εμφάνιση από τον Φαμπιάνο, που καθάρισε κάθε προσπάθεια της ΑΕΚ στην περιοχή του Άρη, ανταποκρίθηκε εξαιρετικά στο μαρκάρισμα του Πόνσε και στη συνέχεια του Λιβάι Γκαρσία, ενώ είχε και την καλή στιγμή στο 79’ με την κεφαλιά που πέρασε λίγο άουτ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ