Έξωση στην Ιωάννα Κολοβού: Έσπασαν την πόρτα για να της πάρουν το σπίτι

0

Αστυνομία με δικαστικό επιμελητή μετέβησαν νωρίς το πρωί της Δευτέρας στο σπίτι της δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού, η οποία έχει χάσει το σπίτι της σε πλειστηριασμό, προκειμένου να της κάνουν έξωση.

Όπως κατήγγειλε η ίδια στο OPEN, άνοιξαν την πόρτα με κλειδαρά και ηλεκτρικό πριόνι και μάλιστα – σύμφωνα με την ίδια- ο δικαστικός κλητήρας τη χτύπησε στο χέρι.

Ακολούθησαν σκηνές με άνδρες μεταφορικής εταιρίας να καταγράφουν και να απομακρύνουν τα πράγματά της ενώ έξω από το σπίτι από νωρίς το πρωί είχαν συγκεντρωθεί ένοικοι της πολυκατοικίας και αλληλέγγυοι, προκειμένου να της συμπαρασταθούν.

Κι ενώ στο διαμέρισμα είχε μεταφερθεί νέα πόρτα ασφαλείας προκειμένου να σφραγιστεί, αλληλέγγυοι κατάφεραν να εμποδίζουν την τοποθέτησή της.

Αυτή τη στιγμή μέσα στο διαμέρισμά της βρίσκονται αλληλέγγυοι αλλά και βουλευτές της αντιπολίτευσης. Μεταξύ αυτών ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης και ο βουλευτής του ΜέΡΑ 25 Κρίτων Αρσένης.

Στο σημείο έφτασε και η Όλγα Γεροβασίλη η οποία ζήτησε εξηγήσεις από τον επικεφαλής των αστυνομικών για τη βίαιη εισβολή στο σπίτι της δημοσιογράφου. “Ποιος ήταν μέσα, ο Ρωχάμης και μπήκατε έτσι;” φέρεται να ρώτησε η Όλγα Γεροβασίλη.

Το χρονικό
Η Ιωάννα Κολοβού έχει πάρει σύνταξη από το 2011, καθώς εργαζόταν ως δημοσιογράφος. Ο σύζυγος της έχει φύγει από τη ζωή και η κα Κολοβού έχει για χρόνια προσπαθήσει να παρέχει ό,τι είναι δυνατό στον γιο της, προκειμένου να καταφέρει να σπουδάσει, παρά τα προβλήματα υγείας της. Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, είχε πάρει πιστωτικές κάρτες της Εθνικής, πληρώνοντας για χρόνια τις δόσεις που της αναλογούσαν.

Τα πράγματα όμως δεν εξελίχθηκαν ομαλά: «Μετά από περίπου 10 χρόνια που πλήρωνα, περίπου το 2011 είχα αρχίσει να δυσκολεύομαι πάρα πολύ, καθώς είχε φύγει ο σύζυγός μου από τη ζωή και εγώ με μια σύνταξη 700 ευρώ προσπαθούσα να μεγαλώσω το παιδί μου εν μέσω της οικονομικής κρίσης. Ποτέ δεν ήμουν της άποψης ότι δεν πρέπει να πληρώνω τις υποχρεώσεις μου και ούτε τώρα είμαι», έλεγε στο Magazine.

Η ίδια βρήκε ένα πρόγραμμα από την τράπεζα με το περίφημο σλόγκαν “Όλα σε ένα νοικοκυρεμένα”, “οπότε πήγα να ενοποιήσω όλο το χρέος που είχε δημιουργηθεί σε ένα πακέτο και να συνεχίσω να το πληρώνω μηνιαία. Τα χρήματα που οφείλονταν είχαν φτάσει με τους τόκους τα 15.000 ευρώ”..

Εχοντας πια ενοποιήσει τα χρέη από τις κάρτες της, συνέχισε να πληρώνει για κάποιο διάστημα μέχρι που πλέον της ήταν, όπως λέει, αδύνατο, με τα 700 ευρώ που αποτελούν το μοναδικό της εισόδημα.

Οι προειδοποιήσεις και τα τηλεφωνήματα από την τράπεζα και το δικηγορικό γραφείο που είχε αναλάβει τον ρόλο εισπρακτικής εταιρείας, ήταν συνεχόμενα, με την κα Κολοβού όμως να αδυνατεί να βρει λύση. Το 2014 πλέον, της μεταφέρθηκε πως η τράπεζα θα προχωρήσει τις διαδικασίες για να εκδοθεί διαταγή πληρωμής και στη συνέχεια θα κάνει κατάσχεση του μοναδικού περιουσιακού της στοιχείου, αφού τα επιτόκια είχαν ανεβάσει το χρέος στις 30.000 ευρώ. Πράγματι, το 2014, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών εξέδωσε την διαταγή πληρωμής με αριθμό 15577/2014.

«Συνέχισαν να με παίρνουν τηλέφωνο από το δικηγορικό γραφείο που λειτουργούσε ως εισπρακτική για λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας, ζητώντας μου να πληρώσω κάποια χρήματα για να γλιτώσω το ενδεχόμενο να πλειστηριαστεί το σπίτι. Ζήτησα ξανά από την τράπεζα να γίνει διακανονισμός και μου απάντησαν πως έπρεπε πρώτα να δώσω 5.000 ευρώ μετρητά.

Δεν τα είχα, έτρεξα στην ΕΣΗΕΑ και αφού έγινε μια προσπάθεια, πήρα τα χρήματα ως προκαταβολή του ΕΦΑΠΑΞ που θα λάμβανα. Τα έδωσα. Λίγο καιρό μετά όμως, μου ζήτησαν άλλα 2.000 ευρώ προκειμένου να μπουν σε διαδικασία να συζητήσουν διακανονισμό. Έγινα έξω φρενών. Με κορόιδευαν ενώ ήξεραν πως δεν έχω καταθέσεις και τα μόνο μου εισόδημα ήταν 700 ευρώ το μήνα», λεει η κα Κολοβού.

Το σπίτι της κατασχέθηκε από την τράπεζα, η συνταξιούχος, σύμφωνα με όσα περιγράφει, λόγω οικονομικής αδυναμίας δεν κατάφερε να κάνει οποιαδήποτε πράξη ανακοπής της διαδικασίας και έτσι όλα οδηγούσαν στον πλειστηριασμό. Η τελευταία προσπάθεια που έκανε να προσεγγίσει τους δανειστές της για να βρεθεί μια λύση έπεσε στο κενό.

Ο πλειστηριασμός του διαμερίσματος στα Άνω Ιλίσια έγινε τελικά ηλεκτρονικά, στις 16 Μαρτίου 2022 με την παρουσία συμβολαιογράφου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ