“Αθηναϊκές Πινακίδες: ένας περίπατος”

0

Αυτήν την Κυριακή 6 Νοεμβρίου οι atenistas μας προσκαλούν ξανά στο κέντρο της πόλης, για να αναζητήσουμε το χθες και την ιστορία της Αθήνας μέσα από τις επιγραφές καταστημάτων και βιοτεχνιών μιας άλλης εποχής, που αντέχουν σε πείσμα των καιρών και στέκουν ακόμα στην θέση τους, δίνοντας χαρακτήρα στους δρόμους της πόλης μας.

Μια κυριακάτικη αστική περιπλάνηση στις εναπομείνασες πινακίδες του κέντρου, μια διαδρομή στις εμπορικές και βιοτεχνικές γειτονιές, μαθαίνοντας για το ιστορικό τους, καθώς και περισσότερα για τις επιγραφές αυτές, την τυπογραφία και την χρήση των γραμμάτων, την σχεδιαστική εφευρετικότητα των ελλήνων τυπογράφων και καλλιγράφων. –Για όλα αυτά θα μας μιλήσει ο μπλόγκερ και γραφίστας Athensville (Τάσος Χαλκιόπουλος) που καταγράφει συστηματικά την περιοχή.

Σε μια πόλη που αλλάζει ταχέως, και στοιχεία του παρελθόντος της αφαιρούνται οριστικά, αξίζει περισσότερο από ποτέ να δείξουμε με το ενδιαφέρον μας και την αγάπη μας στον ιδιαίτερο χαρακτήρα της Αθήνας, που αναπόσπαστο κομμάτι της είναι αυτά τα σημάδια του άλλοτε, οι μοναδικές αθηναϊκές πινακίδες.

Σημείο εκκίνησης: Πλατεία Κοτζιά (σιντριβάνι) στις 11 π.μ.

Κατά προτίμηση: κινητό με πρόσβαση σε δεδομένα (ελαφρά χρήση).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ