Απεργία σήμερα σε όλη την χώρα κατά του εργασιακού νόμου

0

Την οργισμένη αντίδρασή τους στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης θα εκφράσουν αύριο Πέμπτη χιλιάδες εργαζόμενοι σε όλη την επικράτεια, πραγματοποιώντας απεργίες και οργανώνοντας συλλαλητήρια.

Πιο αναλυτικά, στην πανελλαδική απεργία συμμετέχουν η ΑΔΕΔΥ (Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων), η ΟΛΜΕ (δάσκαλοι και καθηγητές), η ΟΙΛΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας), η ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς), η ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας), η ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων), η ΠΕΝΕΝ (Πανελλήνια Ένωση Ναυτικών Εμπορικού Ναυτικού), ενώ απεργιακές αποφάσεις έχουν πάρει οι Ομοσπονδίες: Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών, Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων, Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος, Μεταλλωρύχων, Οικοδόμων, Εμφιαλωμένων Ποτών, Συνδικάτων Εργαζομένων Μεταφορών, Ενέργειας, Χημικής Βιομηχανίας, Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, Λογιστών, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Θεάματος – Ακροάματος, Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή, Ηλεκτρολόγων (στάση εργασίας), Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών, Ομοσπονδία Προσωπικού Αεροπορικών Μεταφορών (μόνο για την Αττική), Ομοσπονδία Σωματείων Εργαζομένων Γεωργικών Οργανώσεων Ελλάδας.

Στην απεργία συμμετέχουν επίσης τα Εργατικά Κέντρα: Αθήνας, Πειραιά, Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής, Σαλαμίνας, Ελευσίνας (στάση εργασίας 11 π.μ. – 3 μ.μ.), Πάτρας, Ιωαννίνων, Εύβοιας, Θήβας, Φωκίδας, Άρτας, Αγρινίου, Λαμίας, Λάρισας, Ημαθίας «Γιώργος Βουτυράς», Θεσπρωτίας, Αμαλιάδας, Κορίνθου, Λιβαδειάς, Ζακύνθου, Κέρκυρας, Κεφαλονιάς – Ιθάκης, Λέσβου, Λευκάδας, Βόρειου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, Σάμου, Χίου, Κομοτηνής, Ορεστιάδας, Αρκαδίας.

Παράλληλα, κάλεσμα σε απεργία έχει κάνει και το ΠΑΜΕ κάνοντας λόγο για ένα νέο νομοσχέδιο «τερατούργημα».

Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ. στο Σύνταγμα. Στη Θεσσαλονίκη, στις 10.30 π.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου. Στον Πειραιά, στις 10 π.μ., στην πλατεία Καραϊσκάκη. Συγκεντρώσεις οργανώνονται ακόμα σε δεκάδες πόλεις της χώρας.

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Αναφορικά με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σύμφωνα με τις τελευταίες ενημερώσεις της ΣΤΑΣΥ, δεν θα λειτουργήσουν οι Γραμμές 1, 2 & 3 του Μετρό, λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων σωματείων εργαζομένων όπως και ο ΗΣΑΠ.

Το Τραμ θα λειτουργήσει από την έναρξη της κυκλοφορίας ως τις 13:30.

Όσον αφορά τον Προαστιακό, θα υπάρξει στάση εργασίας από τις 21:00 έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Αντίθετα, τα λεωφορεία θα κινηθούν κανονικά, όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ, ωστόσο, όποιος εργαζόμενος επιθυμεί, θα μπορεί να συμμετάσχει στην απεργία του ΕΚΑ, η οποία είναι νόμιμη.

Σχετικά με τα τρόλεϊ, η υπόθεση εκδικάζεται το πρωί της Πέμπτης και ως εκ τούτου, μέχρι να ανακοινωθεί η απόφαση, δεν θα κυκλοφορούν τρόλεϊ στην Αθήνα.

Παράλληλα, στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν και οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ). Στη συμπρωτεύουσα, τα λεωφορεία θα «τραβήξουν χειρόφρενο» από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Δεμένα στα λιμάνια τα πλοία

Ταυτόχρονα, δεμένα θα είναι και τα πλοία στα λιμάνια καθώς στην 24ωρη απεργία λαμβάνουν μέρος και οι ναυτεργάτες, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 10 το πρωί έξω από το εργατικό κέντρο Πειραιά.

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν οι πτήσεις

Παράλληλα, παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε η απεργία της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας (ΕΕΕΚΕ), που είχαν ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία.

Ως εκ τούτου, κανονικά θα πραγματοποιηθούν οι πτήσεις από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών το οποίο και έκρινε παράνομη και καταχρηστική την εξαγγελθείσα απεργία τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ