Απλησίαστο το σουβλάκι: Πλήγμα στο delivery από τις ανατιμήσεις

0
Μειώνονται οι παραγγελίες μέσω delivery με την τιμή στο σουβλάκι να φτάνει στα ύψη

Οι ανατιμήσεις στις πρώτες ύλες δεν άφησαν ανεπηρέαστο το πιο αγαπημένο και παραδοσιακό  street food των Ελλήνων.

Πλέον η τιμή του έχει ξεπεράσει σε πολλές περιπτώσεις τα 3 ευρώ, ενώ σύμφωνα με ιδιοκτήτες ψητοπωλείων, με το μπαράζ ανατιμήσεων στην αγορά, η τιμή του μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 4 ευρώ!

«Οτιδήποτε μπαίνει στο μαγαζί μας, από πρώτες ύλες μέχρι υλικά συσκευασίας και φυσικά ή ενέργεια έχει αυξηθεί» τονίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Ψητοπωλών Αττικής Νίκος Αγγελουσούλης μιλώντας στην ΕΡΤ.

Οι τιμές στο σουβλάκι

Το τυλιχτό σουβλάκι ήδη από τον Μάρτιο είχε «τσιμπήσει» κατά 10 – 15% σε σχέση με την τιμή του το περασμένο φθινόπωρο.
Πλέον στα περισσότερα ψητοπωλεία της Αττικής κυμαίνεται κοντά στα 3,20 – 3,30 ευρώ, στη Θεσσαλονίκη φτάνει τα 3,50 ευρώ κατά μέσο όρο, ενώ πάνω από τα 3,50 ευρώ πωλείται σε κάποια νησιά.
Αντίστοιχα με το «τυλιχτό» έχει αυξηθεί και το σκέτο σουβλάκι (καλαμάκι κοτόπουλο και χοιρινό) κατά περίπου 0,40 λεπτά φτάνοντας στα 2,10- 2,20 ευρώ αλλά και η μερίδα τηγανητές πατάτες, κατά μέσο όρο 0,30 – 0,50 λεπτά.

Μειώθηκαν οι παραγγελίες

Οι ανατιμήσεις έχουν ήδη εμφανείς επιπτώσεις και στην κατανάλωση καθώς οι παραγγελίες γίνονται μικρότερες αλλά και πιο αραιές όσο περνάει ο καιρός, όπως διαπιστώνουν οι επαγγελματίες του κλάδου.

  • Στην Αττική η πτώση στην κατανάλωση αυτή στιγμή αγγίζει έως και το 15%.
  • Μεγαλύτερη μείωση στις παραγγελίες διαπιστώνουν οι επαγγελματίες στη Θεσσαλονίκη καθώς όπως επισημαίνει ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Εστιατόρων, Ψητοπωλών και Καφέ Μπαρ Θεσσαλονίκης Μιχάλης Επιτροπίδης φτάνει το 30% σε σύγκριση με πέρσι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ