Ασπρόπυργος : Μια άρτια οργανωμένη Ενημερωτική Ημερίδα

0

Μια Επιμορφωτική Εκδήλωση, πολλαπλής χρησιμότητας και ιδιαίτερου συμβολισμού, επιφύλαξε, για τις Νέες και τους Νέους του Ασπρόπυργου, η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου. Έλαβε χώρα στο δημοτικό κινηματοθέατρο «Γαλαξίας» και κάλυψε μια μεγάλη γκάμα ζητημάτων που άπτονται της αντισεισμικής και αντιπυρικής προστασίας, της αντιμετώπισης τεχνολογικού ατυχήματος μεγάλης έκτασης, της λειτουργίας του πανευρωπαϊκού αριθμού έκτακτης ανάγκης, του γνωστού ¨112¨, της οδικής ασφάλειας, της χρησιμότητας της λωρίδας έκτακτης ανάγκης (ΛΕΑ) και της σημασίας, εν γένει, μιας συλλογικής αντίληψης πρόληψης και συλλογικής αντιμετώπισης, τόσο της καθημερινότητας όσο και των έκτακτων – επικίνδυνων φαινομένων. Πρωταγωνιστές της ήταν ειδικοί από όλους τους χώρους που διαχειρίζονται έκτακτα φαινόμενα, αλλά και άνθρωποι που έταξαν σκοπό της ζωής τους την ενημέρωση και τα γνώση, που οδηγούν σε πρόληψη και αποφυγή δυσάρεστων συνεπειών, για τον άνθρωπο. Τους επέλεξε και τους προσέγγισε όλους, με κριτήριο τη σημαντική κοινωνική και εθνική τους προσφορά, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Γεώργιος Φίλης, στο πλαίσιο των σύνθετων, εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, που η Επιτροπή διοργανώνει κάθε χρόνο.

Πρωταγωνιστές της Εκδήλωσης ήταν αρχικά η Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών, η γνωστή ΕΜΑΚ, που εδώ και 31 χρόνια γράφει ιστορία, με διασώσεις στις πιο ακραίες συνθήκες. Μάλιστα, η 1η ΕΜΑΚ, που εδρεύει στη συνοικία Γκορυτσά του Ασπρόπυργου, εκπροσωπήθηκε στην Εκδήλωση όχι μόνο με στελέχη της, αλλά και με ένα σκύλο – διασώστη. Επίσης, φορείς που είναι αρμόδιοι για τη λειτουργία του ¨112¨ αλλά και όσοι ασχολούνται με την οδική ασφάλεια, ανέλυσαν πολύπλευρα το ζήτημα και έδωσαν στα παιδιά χρηστικές πληροφορίες και παραδείγματα συντεταγμένων κινήσεων των πολιτών, σε περίπτωση ανάγκης, ασφαλούς οδήγησης, σεβασμού στους πεζούς και χρησιμότητας ιδιαίτερα σε συνθήκες επικίνδυνων γεγονότων, της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης.
Το πιο σημαντικό σκέλος της Ενημερωτικής Εκδήλωσης ήταν αναμφισβήτητα ο διάλογος των Νέων με τους ειδικούς και η απάντηση στις καίριες – εύστοχες ερωτήσεις που υπέβαλαν. Γεγονός που υπογράμμισε ο κ. Γεώργιος Φίλης, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του, για την άρτια παρουσίαση, από όλους τους ειδικούς, διερμηνεύοντας τα αισθήματα όλων των παρισταμένων. Ανάμεσά τους ήταν, ο Βουλευτής της περιφέρειας Δυτικής Αττικής και Υφυπουργός Εσωτερικών, κ. Γεώργιος Κώτσηρας, ο συνάδελφός του Βουλευτής κ. Βαγγέλης Λιάκος, οι Διευθυντές των τεσσάρων Γυμνασίων και των δύο Λυκείων του Ασπρόπυργου, οι Πρόεδροι και μέλη των Συλλόγων Γονέων και πολλά στελέχη της Δημοτικής Αρχής. Οι διοργανωτές επέδωσαν τιμητικές – αναμνηστικές πλακέτες στην ΕΜΑΚ και στους φορέα «Όχι άλλα θύματα στην άσφαλτο»(κ. Γιαννούκας), UNIT 5, ¨112¨ και στον Σωτήρη Γιαννόπουλο, συγγραφέα ενός πνευματώδους βιβλίου για τη ΛΕΑ, δια του οποίου διδάσκονται τα παιδιά, όχι μόνο τη σωστή οδική συμπεριφορά, αλλά και όλα όσα πρέπει να εφαρμόζουν, ως πεζοί και ως συνεπιβάτες στο αυτοκίνητο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ