Βρετανία: Φαβορί για την ηγεσία των Συντηρητικών η Λιζ Τρας – Στις 5 Σεπτεμβρίου η ανάδειξη νέου πρωθυπουργού

0

Στην τελική ευθεία έχει μπει η κούρσα για την ηγεσία των Συντηρητικών αλλά και την πρωθυπουργία της χώρας στη Βρετανία με την υπουργό Εξωτερικών Λιζ Τρας να θεωρείται το μεγάλο φαβορί απέναντι στον Ρίσι Σούνακ. Οι δύο μονομάχοι παρουσίασαν το πρόγραμμά τους στον Τύπο στο πλαίσιο της προεκλογικής τους εκστρατείας πλέον για τη δεύτερη φάση της διαδικασίας.

Στη φάση αυτή θα κληθούν τα 200.000 μέλη του κόμματος με επιστολική ψήφο να αναδείξουν τον ή την οριστικό/η νικητή/τρια για τη θέση του/της αρχηγού των Συντηρητικών.

Πρώτη και με άνεση

Σύμφωνα με δημοσκόπηση, η Λιζ Τρας θα κέρδιζε με χαρακτηριστική άνεση της ηγεσία των Συντηρητικών, συγκεντρώνοντας ποσοστό 62% μεταξύ των μελών του κόμματος, έναντι μόλις 38% για τον Ρίσι Σούνακ. Το 40% των ερωτηθέντων σχολίασε επίσης ότι «δεν έχει εμπιστοσύνη» στον Σούνακ. Μιλώντας σε βρετανική εφημερίδα η Λιζ Τρας προέβαλε κυρίως τις «συντηρητικές αξίες» της και την πρόθεσή της να μειώσει αμέσως τους φόρους που έχουν αυξηθεί «στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων 70 ετών».

 Ο «θατσεριστής» Σούνακ

Ο Σούνακ από την πλευρά του προσπαθεί να διεκδικήσει την κληρονομιά της Μάργκαρετ Θάτσερ από την αντίπαλό του. «Έχω θατσερικές αξίες, πιστεύω στη δουλειά, στην οικογένεια και την ακεραιότητα. Είμαι θατσεριστής και θα κυβερνούσα ως θατσεριστής», επέμεινε. Ο Σούνακ υποσχέθηκε επίσης ότι θα προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις τόσο ριζοσπαστικές όσο εκείνες που έκανε τη δεκαετία του 1980 η «Σιδηρά Κυρία» «για την ανάπτυξη και την ευημερία σε κάθε γωνιά του Ηνωμένου Βασιλείου» αλλά και «για να αδράξουμε τις ελευθερίες που μας έδωσε το Brexit».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ