Βρεφονηπιακοί σταθμοί ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ): Παράταση στις αιτήσεις για τη δωρεάν φιλοξενία νηπίων

0

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για εγγραφές και επανεγγραφές βρεφών και νηπίων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) για τη σχολική χρονιά 2022-2023.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ενημέρωση από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη, κατά την επίσκεψη του στον Βρεφονηπιακό Παιδικό Σταθμό της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) στο Μενίδι, όπου συνοδευόταν από τον διοικητή της ΔΥΠΑ, Σπύρο Πρωτοψάλτη, η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων για εγγραφές και επανεγγραφές βρεφών-νηπίων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της ΔΥΠΑ παρατείνεται, λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που έχει εκδηλωθεί, έως την Κυριακή 10 Ιουλίου και ώρα 23:59.

Δωρεάν η φιλοξενία των βρεφών

Οι ιδιόκτητοι βρεφονηπιακοί σταθμοί της ΔΥΠΑ λειτουργούν από την 1η Σεπτεμβρίου έως την 31η Ιουλίου, από τις 06:45 έως τις 16:00 (Δευτέρα έως Παρασκευή) και απευθύνονται σε βρέφη-νήπια από 6 μηνών έως 4 ετών.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΔΥΠΑ, εφαρμόζεται ημερήσιο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για την αρμονική ψυχοσωματική και εκπαιδευτική ανάπτυξη των παιδιών. Τα κριτήρια επιλογής είναι οικονομικά, (με προτεραιότητα τα παιδιά με γονείς χαμηλού εισοδήματος) και κοινωνικά (παιδιά πολύτεκνων, ορφανά, παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών, παιδιά αναπήρων, κ.λπ.).

Στην Αττική λειτουργούν βρεφονηπιακοί σταθμοί στους Δήμους Αχαρνών, Αγίας Βαρβάρας, Άνω Λιοσίων, Ελευσίνας, Κερατσινίου, Μοσχάτου, Ολυμπιακού Χωριού και Περιστερίου, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα λειτουργούν στις πόλεις Αγρινίου, Άρτας, Δράμας, Ηγουμενίτσας, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καλαμάτας, Καρδίτσας, Καρπενησίου, Κομοτηνής, Λάρισας, Μεσολογγίου, Νάουσας, Ξάνθης, Πατρών, Πυλαίας Θεσσαλονίκης, Σερρών και Τρικάλων.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω του gov.gr, με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ