Βόρεια Κορέα Η φιλοδοξία του Κιμ Γιονγκ Ουν να γίνει «διαστημική δύναμη»

0

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έδωσε εντολή για επέκταση των εγκαταστάσεων της Βόρειας Κορέας για τις εκτοξεύσεις διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων σε «υπερσύγχρονη, προηγμένη» βάση.

Oπως αναφέρει το επίσημο πρακτορείο της Πιονγκγιάνγκ, κατά την επίσκεψη του Κιμ Γιονγκ Ουν στη συγκεκριμένη τοποθεσία, εξέφρασε την φιλοδοξία του η Βόρεια Κορέα να εξελιχθεί σε «διαστημική δύναμη».

Στρατιωτικοί αναλυτές αναφέρουν, ότι η Βόρεια Κορέα εμφανίζεται έτοιμη να προχωρήσει σε εκτόξευση δορυφόρου που θα περιλαμβάνει τη χρήση της απαγορευμένης τεχνολογίας βαλλιστικών πυραύλων που χρησιμοποιείται στους διηπειρωτικούς ICBM.

Ανησυχία των ΗΠΑ

Αμερικανός αξιωματούχος έκανε λόγο για  «σοβαρή κλιμάκωση» που απαιτεί ενιαία απάντηση από τη διεθνή κοινότητα. Προανήγγειλε ότι το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, που έχει ήδη επιβάλει μια σειρά από κυρώσεις σε βάρος της Βορείου Κορέας, θα ανακοινώσει νέα μέτρα με σκοπό να εμποδίσει το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ να έχει πρόσβαση σε εξοπλισμό και τεχνολογία από το εξωτερικό, που θα της επιτρέψουν να αναπτύξει το οπλοστάσιό της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ