Δήμος Μαρκοπούλου: Πασχαλινές εκδηλώσεις-δραστηριότητες για όλα τα παιδιά!

0
Ο Δήμος Μαρκοπούλου, στο πλαίσιο του Προγράμματος Αθλητισμός και Πολιτισμός για Όλους του Ν.Π.Δ.Δ. «ΒΡΑΥΡΩΝΙΟΣ», ενόψει του εορτασμού του Πάσχα, προσκαλεί με ανακοίνωση του όλα τα παιδιά να συμμετέχουν σε δημιουργικές δραστηριότητες!
Το Σάββατο του Λαζάρου, 8 Απριλίου 2023, πριν από την Κυριακή των Βαΐων, την ημέρα που γιορτάζεται η Ανάσταση του Λαζάρου από τον Ιησού Χριστό, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να αναβιώσουν το έθιμο, φτιάχνοντας «λαζαράκια». Είναι γλυκά σε σχήμα ανθρώπου με τα χέρια σταυρωμένα, όπως παριστάνεται ο Λάζαρος στις εικόνες. Παλαιότερα δε, συνήθιζαν να λένε τη φράση: «Λαζαράκια αν δεν πλάσεις, ψωμί δεν θα χορτάσεις».
Παράλληλα, τα παιδιά θα μάθουν και θα τραγουδήσουν τα κάλαντα του Λαζάρου!
Η πασχαλινή δράση θα πραγματοποιηθεί 9:30 π.μ. – 12:30 μ.μ. στο 2ο Γυμνάσιο Μαρκοπούλου (Σωτήρος 11, Πόρτο Ράφτη), με πρωτοβουλία του τμήματος Παραδοσιακών Χορών του Προγράμματος.
Οι πασχαλινές δραστηριότητες συνεχίζονται τη Δευτέρα 10 Απριλίου 2023 και ώρες 4:00 μ.μ. – 8:00 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μαρκοπούλου (Γ. Παπαβασιλείου 34, Μαρκόπουλο), με τη δημιουργία πασχαλινών στολιδιών από πηλό και χαρτί, πασχαλινά ζωάκια με οριγκάμι (τεχνική διπλώματος του χαρτιού) και το αγαπημένο «Rainbow Slime», ένα είδος γλιστερής πλαστελίνης.
Ακόμη, οι μικροί συμμετέχοντες μπορούν να φέρουν βρασμένα αβγά για να τα ζωγραφίσουν, αλλά και λαμπάδες για να τις στολίσουν!
Με στόχο οι πασχαλινές δημιουργίες να φτάσουν σε κάθε σπίτι της πόλης μας, μέρος των δημιουργιών θα δοθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας, ενώ παράλληλα, στο χώρο θα πραγματοποιηθεί συλλογή τροφίμων μακράς διαρκείας, για την ενίσχυση του έργου του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ