Δήμος Παπάγου-Χολαργού: Ξεκίνησε το 3ο Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας

0

Παρουσιάζεται και φέτος το Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας, η πολυαναμενόμενη  διοργάνωση που φέρνει κοντά εκδότες, συγγραφείς, μεταφραστές, δημοσιογράφους, ακαδημαϊκούς και αναγνώστες έρχεται ξανά από τις 3 Μαΐου 2022 έως τις 15 Ιουνίου 2022.

Με περισσότερες παρουσιάσεις βιβλίων, μεγαλύτερες εκδηλώσεις και σε περισσότερα σημεία της πόλης, οι πρωταγωνιστές της ελληνικής αστυνομικής λογοτεχνίας συναντιούνται με το αθηναϊκό κοινό.

Το 3ο Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας διοργανώνεται από το βιβλιοπωλείο Monogram, υπό την αιγίδα των Δήμων Παπάγου-Χολαργού και Χαλανδρίου, της Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (ΕΛΣΑΛ), του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου και της BookPress.

 Καθημερινές εκδηλώσεις

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα παρουσιάζονται καθημερινά εκδηλώσεις για νέα βιβλία, συζητήσεις, παρουσιάσεις, αφιερώματα, σεμινάρια και παιδικές δράσεις, απόπειρες νεοεμφανιζόμενων συγγραφέων και τιμητικές εκδηλώσεις για το συνολικό έργο των αναγνωρισμένων πρωταγωνιστών του χώρου.

Ιδιαίτερη αναφορά να κάνουμε στο μεγάλο αφιέρωμα στο έργο του Stephen King, το οποίο θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 12 Μαΐου, στον κινηματογράφο ΑΘΗΝΑΙΟΝ, μετά το οποίο θα ακολουθήσει η προβολή της ταινίας «Πύρινη Οργή» (Firestarter), η οποία βασίστηκε στο ομώνυμο βιβλίο του συγγραφέα.

Φυσικά, από μια τόσο μεγάλη διοργάνωση, δεν θα μπορούσε να λείπει και η τιμητική εκδήλωση για τον Andrea Camilleri, η οποία θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 30 Μαΐου, στο Omikron2, με τη συμμετοχή και υπό την αιγίδα του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου.

Να αναφέρουμε ακόμη τη διοργάνωση του πρωτότυπου παιχνιδιού μυστηρίου για μεγάλους και παιδιά από 9 ετών, «The Acropolis Treasure Hunt: To Κυνήγι της Σμαραγδένιας Πάπιας». Οι παίκτες, σε ρόλο ντετέκτιβ, αναλαμβάνουν να εξιχνιάσουν το μυστήριο της εξαφάνισης μιας πολύτιμης καρφίτσας, της Σμαραγδένιας Πάπιας και ανακρίνουν του βασικούς υπόπτους (ομάδα 8 ηθοποιών). Το παιχνίδι θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Μαΐου, στη Ρεματιά Χαλανδρίου, σε συνεργασία με τον Δήμο Χαλανδρίου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ