Δήμος Πόρου: Υπογράφηκε η Προγραμματική Σύμβαση για την Μελέτη Αποτύπωσης-Δίορθωσης Ρυμοτομικού

0

Υπογράφηκε την Τρίτη 31.1.2023 μεταξύ του Δημάρχου Πόρου Γιάννη Δημητριάδη και του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη η Προγραμματική Σύμβαση για τη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια της Μελέτης αποτύπωσης και διόρθωσης του Ρυμοτομικού Σχεδίου του παραδοσιακού Οικισμού του Πόρου.

Με την εν λόγω χρηματοδότηση, ύψους 500.000€, την οποία έχει αιτηθεί ο Δήμος Πόρου στις 12.12.2017 και η Περιφέρεια ενέταξε στον Προϋπολογισμό της το 2020, ο Δήμος Πόρου θα προκηρύξει διαγωνισμό για την κατάρτιση Μελέτης αποτύπωσης σε σύγχρονο τοπογραφικό υπόβαθρο και διόρθωσης του ισχύοντος Ρυμοτομικού του Οικισμού. Η Μελέτη αυτή ανοίγει τον δρόμο για την αντιμετώπιση πλήθους προβλημάτων που οφείλονται στο μη-ακριβές τοπογραφικό υπόβαθρο πάνω στο οποίο έχει εφαρμοστεί το Ρυμοτομικό το 1997 και δίνει, επιπλέον, την δυνατότητα στον Δήμο να προχωρήσει στο εμβληματικό σχεδιαζόμενο έργο της διευθέτησης όλων των υπόγειων δικτύων (διαχωρισμός παντορροϊκού, αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης – αποχέτευσης, υπογειοποίηση καλωδίων ΔΕΔΔΗΕ και ΟΤΕ) και της διαμόρφωσης – ανάπλασης όλων των κοινόχρηστων χώρων του Οικισμού.

 

Πρόκειται για την πρώτη Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Δήμου και Περιφέρειας που υπογράφεται την τρέχουσα αυτοδιοικητική περίοδο, ενώ εκκρεμεί η χρηματοδότηση τριών ακόμα Μελετών (διευθέτηση υπόγειων δικτύων – 575.015€, άρση επικινδυνότητας πρανών Σταυρού – 65.000€, ανάπλαση κτ. Συγγρού – 30.000€), για τις οποίες ο κ. Πατούλης διαβεβαίωσε ότι οι Πρ. Συμβάσεις θα υπογραφούν το αμέσως επόμενο διάστημα.

 

Στο πλαίσιο της συνάντησης, στην οποία μετείχε και ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Σταύρος Βοϊδονικόλας, ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε επίσης τον Δήμαρχο Πόρου ότι εντός του τρέχοντος έτους πρόκειται να ικανοποιηθεί η διεκδίκηση των νησιωτικών Δήμων της Αττικής, στην οποία πρωτοστατεί ο Δήμος Πόρου, για σημαντικές μειώσεις του τέλους εναπόθεσης απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ της Φυλής, ως αντιστάθμισμα για τα τεράστια έξοδα μεταφοράς στα οποία υποχρεώνονται από τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων (καθημερινή μεταφορά στην Αττική). Τέλος, ο κ. Πατούλης επανέλαβε, τόσο κατ’ ιδίαν όσο και με δημόσια ανακοίνωσή του, την απόλυτη ταύτιση της θέσης της Περιφέρειας με εκείνη του Δήμου κατά της ίδρυσης Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών στον Πόρο.

 

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Δημητριάδης, επανέλαβε ότι οι ανωτέρω διαβεβαιώσεις του κ. Πατούλη ικανοποιούν απόλυτα τον Δήμο Πόρου και ότι η υλοποίησή τους θα είναι εκείνη που θα επισφραγίσει την επιτυχημένη συνεργασία Δήμου-Περιφέρειας για την περίοδο 2019-2023.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ