Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού: Τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ στο ΓΕΛ Φιλοθέης

0

Τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ σχεδίασαν ένα διαδραστικό εκπαιδευτικό μουσικό πρόγραμμα όπου θα παρουσιάσουν σε σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, αποκαλύπτοντας τον μαγικό κόσμο της μουσικής σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Πρώτος σταθμός του φετινού εκπαιδευτικού κύκλου, σε συνεργασία με τον Δήμο Φιλοθέης Ψυχικού και τον ΟΚΑΠΑ Φιλοθέης-Ψυχικού, το Γενικό Λύκειο Φιλοθέης, όπου την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου το σύνολο εγχόρδων από την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Αραβίδη, ερμήνευσε αποσπάσματα από το αγαπημένο μιούζικαλ «Μελωδία της Ευτυχίας».

 

Πανδαισία ήχων

Ο κύκλος αυτός των εκπαιδευτικών επισκέψεων έχει ως σκοπό, να συμβάλλει στην μουσική κατανόηση, να πλουτίσει τις μουσικές γνώσεις, να καλλιεργήσει το ενδιαφέρον για τη μουσική και να ψυχαγωγήσει μετατρέποντας την ακρόαση σε μια απολαυστική και δημιουργική εμπειρία.

Μια πανδαισία ήχων, στίχων και μουσικής ταξίδεψαν και μάγεψαν τους μαθητές ενώ σε κάποια από τα τραγούδια θα συμμετέχει η χορωδία του σχολείου.

Στο ρόλο του αφηγητή, ο ηθοποιός Κώστας Παπαλέξης.

Προηγήθηκε εκπαιδευτική παρουσίαση των εγχόρδων της Ορχήστρας και μορφολογική ανάλυση του μιούζικαλ από τον μαέστρο Γιώργο Αραβίδη.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ