Δραματικές ώρες για την Ουκρανία: Διάγγελμα Ζελένσκι – «Η Δύση μας άφησε μόνους, παρακολουθούν από μακριά»

0

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Ο πρόεδρος της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι προχώρησε σε νέο διάγγελμα νωρίτερα σήμερα το πρωί

Μεταξύ άλλων επιβεβαίωσε τις πολλαπλές αναφορές για ρωσικά πυραυλικά πλήγματα. Παράλληλα, δήλωσε ότι τα πλήγματα άρχισαν στις 4 π.μ. τοπική ώρα την Παρασκευή, προσθέτοντας ότι τα ρωσικά στρατεύματα εμποδίστηκαν από τις ουκρανικές δυνάμεις να προχωρήσουν προς τις περισσότερες κατευθύνσεις.

Πρόσθεσε ότι τα ρωσικά πλήγματα στόχευαν τόσο στρατιωτικούς όσο και πολιτικούς στόχους. Εν τω μεταξύ, σειρήνες ήχησαν στη δυτική ουκρανική πόλη Λβιβ νωρίς το πρωί της Παρασκευής, δήλωσε μάρτυρας σε πρακτορείο ειδήσεων.

 

Εκκληση Ζελένσκι: Η Δύση μας άφησε μόνους

«Η Ρωσία θα πρέπει αργά ή γρήγορα να μας μιλήσει για το πώς θα τερματιστούν οι εχθροπραξίες και θα σταματήσει αυτή η εισβολή», είπε.

«Όσο νωρίτερα ξεκινήσει η συζήτηση, τόσο μικρότερες θα είναι οι απώλειες της Ρωσίας», συνέχισε και πρόσθεσε ότι μέχρι να σταματήσουν οι επιθέσεις, «θα υπερασπιστούμε τη χώρα μας μέχρι τότε».

«Σήμερα το πρωί υπερασπιζόμαστε το κράτος μας μόνοι μας. Όπως και χθες, οι ισχυρότερες δυνάμεις του κόσμου παρακολουθούν από μακριά», δήλωσε ο Ζελένσκι, απευθύνοντας έκκληση στους Δυτικούς να βοηθήσουν την Ουκρανία.«Η Ρωσία πείστηκε από τις χθεσινές κυρώσεις; Ακούμε στον ουρανό μας και βλέπουμε στη γη μας ότι αυτό δεν ήταν αρκετό», σημείωσε με νόημα.

 

Σε πολιορκία το Κίεβο -Γενική επιστράτευση από τον Ζελένσκι

Υπενθυμίζεται πως ο Ουκρανός πρόεδρος υπέγραψε αργά το βράδυ της Πέμπτης διάταγμα που προβλέπει γενική επιστράτευση του πληθυσμού για να αντιμετωπίσει την εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων.

«Αναφορικά με τη στρατιωτική επίθεση της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατά της Ουκρανίας και προκειμένου να διασφαλιστεί η άμυνα του κράτους, η διατήρηση της ετοιμότητας μάχης και κινητοποίησης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και άλλων στρατιωτικών σχηματισμών, βάσει της πρότασης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας και Άμυνας της Ουκρανίας (…) διατάσσω την κήρυξη γενικής επιστράτευσης», αναφέρει το προεδρικό διάταγμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ