Δύο νέα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα στον Δήμο του Πειραιά ψηφίστηκαν στο τελευταιο δημοτικό συμβούλιο

0

Δύο πολύ σημαντικά έργα ψηφίστηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, τα οποία θα ολοκληρώσουν την αντιπλημμυρική θωράκιση του Πειραιά.

 

Το ένα αφορά την κατασκευή αντιπλημμυρικού έργου, με αγωγούς, παρεμβάσεις και διαμορφώσεις επιφανειών στην Ακτή Μιαούλη, το οποίο είναι ιδιαίτερα κρίσιμο και σημαντικό, γιατί αντιμετωπίζει ριζικά ένα διαχρονικό πρόβλημα της περιοχής, η οποία δέχεται όλα τα όμβρια ύδατα από την Καλλίπολη και δεινοπαθεί όποτε υπάρχει ισχυρή βροχόπτωση.

 

Το άλλο θα γίνει στα Καμίνια και θα περιλαμβάνει την έκταση που βρίσκεται πίσω από τον Ναό του Αγίου Ελευθερίου και φτάνει μέχρι τη λεωφόρο Θηβών και έρχεται να… κουμπώσει με τα αντίστοιχα έργα που γίνονται στην Παλαιά Κοκκινιά από την Περιφέρεια, για την οριστική αποτροπή του προβλήματος των πλημμυρών στην Τέταρτη Κοινότητα.

 

Να θυμίσουμε ότι πριν το 1980 τα Καμίνια και η Παλαιά Κοκκινιά ήταν η… αχίλλειος πτέρνα του Πειραιά σε ό,τι αφορούσε τις πλημμύρες, ενώ στη μεγάλη νεροποντή του Νοεμβρίου του 1977 ήταν από τις περιοχές που θρήνησαν πολλούς από τους 37 νεκρούς που άφησαν πίσω τους τα πλημμυρικά φαινόμενα στην Αττική. Από τότε, και ειδικά την περίοδο της δημαρχίας Παπασπύρου, έγιναν πολλά έργα και το φαινόμενο σχεδόν εξαλείφθηκε, ωστόσο τα συγκεκριμένα έργα θα προσφέρουν πρόσθετη προστασία και θα συμβάλουν στην οριστική επίλυση ενός προβλήματος που ταλαιπωρούσε τις γειτονιές αυτές από συστάσεως του Δήμου Πειραιά.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ