Δράση ενημέρωσης και δημιουργικό εργαστήρι ανακύκλωσης ρούχων στο Κερατσίνι

0

Μια ξεχωριστή δράση ενημέρωσης πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Μάϊου στο Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας με αντικείμενο την ανακύκλωση μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης.

 

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Δήμος σε συνεργασία με την εταιρία ανακύκλωσης EAST WEST GREECE η οποία υλοποιεί ένα πρόγραμμα διαχείρισης μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης, έχοντας αναπτύξει ένα ευρύ δίκτυο κάδων συλλογής, σημειώνοντας σημαντικά αποτελέσματα. Είναι χαρακτηριστικό πως ο δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας βρίσκεται στις πρώτες θέσεις ανακύκλωσης κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων στο Λεκανοπέδιο Αττικής, γεγονός που δείχνει πως έχει δώσει ειδικό βάρος στις περιβαλλοντικές πολιτικές, αλλά και την αποδοτικότητα του δικτύου που έχει αναπτυχθεί.

170 τόνους μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης, έχει συλλέξει το δίκτυο των κάδων ανακύκλωσης, μόλις σε 8 μήνες λειτουργίας.  Κέρδος, ένα ισχυρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και ανταποδοτικά οφέλη στον δήμο και κατά συνέπεια στους δημότες.

 

Η εκδήλωση είχε πρωταρχικό στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των παιδιών, σε συνδυασμό με δημιουργική απασχόληση και παιχνίδια με θέμα την ανακύκλωση. Στο δημιουργικό εργαστήρι τα παιδιά κατασκεύασαν από παλιά ρούχα χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα, έτσι ώστε να συνειδητοποιήσουν πως το ρούχο δεν είναι σκουπίδι, αλλά αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία.

Κάνε εσύ το πρώτο βήμα… για το περιβάλλον … για όλους μας, ήταν το κεντρικό μήνυμα της εκδήλωσης, με αποδέκτες μικρούς και μεγάλους.

 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης  Μιλτιάδης Θεόδοτος, που έχει συμβάλλει στα μέγιστα στο περιβαλλοντικό αποτύπωμα του δήμου και η αντιδήμαρχος Παιδείας Μιχαλοπούλου Στυλιανή.   

Από την εταιρία EAST WEST GREECEπαρευρέθηκε η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων κ. Αγάπη Ορφανίδου, η οποία ανέφερε πως ο δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας αποτελεί πρότυπο συνεργασίας και περιβαλλοντικής συνείδησης, σε μια περιοχή ιδιαίτερα επιβαρυμένη που αποκτά προσθετική αξία η ανάπτυξη ανάλογων δράσεων.

 

Με συνθήματα «Δώστε στα ρούχα σας μια νέα ζωή» και «Τίποτε δεν είναι για  πέταμα» η εξειδικευμένη ομάδα της East West Greece εγγυάται την ορθή διαχείριση όλων  των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων έχοντας ως γνώμονα τα μέτρα που έχουν οριστεί για την προστασία  του περιβάλλοντος και της ανθρώπινης υγείας, που αποσκοπούν:

•στην πρόληψη της παραγωγής αποβλήτων,

•τη μείωση των αρνητικών συνεπειών της παραγωγής και της διαχείρισης αποβλήτων,

•την αύξηση της ανακύκλωσης,

•τον περιορισμό του συνολικού αντικτύπου της χρήσης πόρων, και

•τη βελτίωση της αποδοτικότητάς τους με στόχο τη μετάβαση σε μία κυκλική οικονομία.

Συνεπώς, όλα τα υφαντικά απόβλητα αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία.

 

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία με την καθοδήγηση εξειδικευμένου προσωπικού της East West Greece να δημιουργήσουν και να φτιάξουν χρήσιμες κατασκευές, χρησιμοποιώντας μεταχειρισμένα ρούχα.

Με αυτό τον τρόπο μαθαίνουν να σέβονται το ρούχο και να εντάξουν στην καθημερινότητα τους σαν τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς την έννοια της ανακύκλωσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ