Εκδήλωση “Παρουσίαση υφιστάμενων και νέων Χρηματοδοτικών Εργαλείων από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα – HDB”

0

Τα καινοτόμα και ευέλικτα Χρηματοδοτικά Εργαλεία, που προσφέρει στις επιχειρήσεις η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα-HDΒ, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στο νέο διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον, ήταν στο επίκεντρο της εκδήλωσης που συνδιοργάνωσαν το ΕΒΕΑ, η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα-HDB και ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών (ΕΣΑ). Προλογίζοντας την εκδήλωση, ο κ. Σταύρος Καφούνης, Β΄ Αντιπρόεδρος του EBEA και πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, τόνισε ότι η ρευστότητα και η εξασφάλιση πόρων είτε για κεφάλαιο κίνησης είτε για επενδύσεις είναι το ζητούμενο αυτή τη στιγμή. «Πρέπει να κάνουμε τα πάντα ώστε τα τεράστια διαθέσιμα κονδύλια που έχουν εξασφαλιστεί για την ελληνική οικονομία, να μπορέσουν να διαχυθούν στο σύνολο της πραγματικής οικονομίας με έναν ευέλικτο τρόπο, ο οποίος δε θα δημιουργεί αγκυλώσεις και θα στερήσει τελικά την πρόσβαση σε πάρα πολλές επιχειρήσεις», πρόσθεσε.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμολγου, σχολιάζοντας τα οφέλη της έμπρακτης συμμαχίας μεταξύ των τριών φορέων και της εκδήλωσης, δήλωσε: «Ο κάθε ένας από τους θεσμούς μας, αξιοποιώντας τα μέσα που διαθέτει, αναζητεί διαρκώς τρόπους για να διευρύνει την προσφορά του. Έτσι αναπτύσσουμε δράσεις που επιδιώκουν την εξυπηρέτηση, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, ενθαρρύνουν την πρωτοβουλία, προωθούν τη συνέργεια και διευκολύνουν, τελικά, την πρόσβαση στο σημαντικότερο μέσο για την ενδυνάμωση του επιχειρείν: τη χρηματοδότηση. Κοινός σκοπός μας είναι η δημιουργία ενός νέου περιβάλλοντος επιχειρηματικής ευημερίας».

Στον χαιρετισμό της η κα Αθηνά Χατζηπέτρου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας-HDB, τόνισε ότι η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα- HDB σήμερα λειτουργεί ως πυλώνας ανάπτυξης που αμβλύνει τους περιορισμούς χρηματοδότησης και ρευστότητας και καλύπτει τα κενά της αγοράς στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό τοπίο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ