Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για το Μπλόκο της Κοκκινιάς «40 μέρες μετά…»

0

Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους Εκτελεσμένους του Μαρτυρικού Μπλόκου της Κοκκινιάς «40 μέρες μετά…» διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη ξεκινώντας με την μουσικοχορευτική παράσταση  για τα 100 χρόνια της Νίκαιας από τους «Παίδες εν Εφέσω» της Πανελλήνιας Ένωσης Εφεσίων. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας (Κύπρου και Προύσσης) στις 8.30 τ’απόγευμα.

Τιμητική εκδήλωση στον Ηλία Καπλανίδη, τελευταίο επιζώντα του Μπλόκου της Κοκκινιάς 1944 θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου στις 8.00 τ’απόγευμα  στη Μάντρα Μπλόκου Κοκκινιάς (Ηλιουπόλεως 102 Α). Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα μιλήσουν οι: Έλσα Θεοφυλάκτου (δημοσιογράφος), Σοφία Τσιμαχίδου(καθηγήτρια μουσικής, ανιψιά Ηλία Καπλανίδη), Γιάννης Μπαρμπαρέσος (συντα/χος τραπεζικός, φίλος Ηλία Καπλανίδη).Ο ιστορικός και ερευνητής Μενέλαος Χαραλαμπίδης θα παρουσιάσει το σχέδιο των Ναζι για τα Μπλόκα της Αθήνας, σε σχέση με το Μπλόκο της Κοκκινιάς και θα ακολουθήσει προβολή της συνέντευξης  που του είχε παραχωρήσει ο Ηλίας Καπλανίδης.  Την ίδια μέρα στο κτίριο ΧΑΝ (Θειρών και Κασταμονής) θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου στην μαρμάρινη πλάκα-αφιέρωμα στο νεαρό Αθανάσιο Κ. Χαμπιλίδη , ετών 16 που σκοτώθηκε από γερμανικές σφαίρες στις 24 Σεπτεμβρίου 1944. Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 7 τ’απόγευμα στην πλατεία 17ης Αυγούστου 1944 (Οσία Ξένη)  με ομιλητή τον Δήμαρχο Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργο Ιωακειμίδη. Ο κύκλος των εκδηλώσεων κλείνει με συναυλία τη Νένας Βενετσάνου  να ερμηνεύει Μίκη Θεοδωράκη στη Μάντρα Μπλόκου Κοκκινιάς.

Πιο συγκεκριμένα στη Μάντρα Μπλόκου Κοκκινιάς θα πραγματοποιηθούν οι εξής εκδηλώσεις:

 

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου, ώρα 8.00 μ.μ.

Ποιητική εκδήλωση «Αντιστεκόμαστε με στίχους στη βία της εποχής»

 

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, ώρα 8.00 μ.μ.

6ο Φεστιβάλ Κιθάρας Μπλόκου Κοκκινιάς, υπό την αιγίδα της ΠΕΝ και του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών «Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη συναντά τον Σταύρο Κουγιουμτζή»

Ενορχηστρώσεις:Μαρία Κοτζάστρατη

Διεύθυνση:Αλέξανδρος Χαλάψης

Τραγούδι:Αλέξανδρος Πισκιούλης

Σολιστ Κιθάρας: Γιώργος&Στέλιος Γκόλγκαρης- Δέσποινα Χαντά

Σόλο πιάνο:Μαρία Κοτζάστρατη

 

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, ώρα 8.00 μ.μ

6ο Φεστιβάλ Κιθάρας Μπλόκου Κοκκινιάς, υπό την αιγίδα της ΠΕΝ και του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών «Η Νένα Βενετσάνου με τρεις κιθάρες, ερμηνεύει Μίκη Θεοδωράκη»

Ενοχρηστρώσεις: Αντώνης Μυτακίδης

Τραγούδι:Νένα Βενετσάνου

Κιθάρες:Γιώργος&Στέλιος Γκόλγκαρης-Αντώνης Μυτακίδης

Είσοδος Ελεύθερη

 

Το πρόγραμμα:

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ