Εφιάλτης διάσπασης στον ΣΥΡΙΖΑ: Η Μακρόνησος άνοιξε τον “Ασκό του Αιόλου”

0

O εφιάλτης της διάσπασης πλανάται πάνω από την Κουμουνδούρου, καθώς η επίσκεψη του Στέφανου Κασσελάκη στη Μακρόνησο άνοιξε τον Ασκό του Αιόλου.

Βουλευτές και στελέχη δεν κρύβουν την αγωνία και τον προβληματισμό τους για τις εξελίξεις που δρομολογούνται και στο παρασκήνιο γίνεται για σκηνικό εμφύλιου πολέμου ενόψει των εκλογών της Κυριακής για την ανάδειξη νέας ηγεσίας.

“Η ρήξη έχει επέλθει”, λένε με νόημα όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις και σημειώνουν ότι από τη στιγμή που ζητούνται «πιστοποιητικό φρονημάτων» και… αριστεροσύνης, όλα τα ενδεχόμενα ακόμη και αυτό της διάσπασης είναι ανοικτά.

Στο πλαίσιο αυτό, γίνεται αντιληπτός και ο λόγος για τον οποίο η Όλγα Γεροβασίλη επισήμανε τον κίνδυνο της διάσπασης που έχει χτυπήσει την πόρτα του ΣΥΡΙΖΑ και την προειδοποίηση ότι «δεν χωρούν εκβιασμοί στην μετά Τσίπρα εποχή». Με δεδομένο ότι την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα διεκδικήσουν η Έφη Αχτσιόγλου και ο Στέφανος Κασσελάκης, δύο είναι τα βασικά σενάρια που κυριαρχούν στον ΣΥΡΙΖΑ.  Το πρώτο σενάριο είναι της μικρής διάσπασηςπου θέλει την Έφη Αχτσιόγλου να κερδίσει την εσωκομματική κούρσα.

Σε αυτή την περίπτωση όμως η συνύπαρξή της με τον Παύλο Πολάκη και με όσα της έχει καταλογίσει με σειρά δηλώσεων του είναι από δύσκολη έως απίθανη. Άγνωστο σε αυτή την περίπτωση είναι τι θα πράξει σε αυτή την περίπτωση ο Στέφανος Κασσελάκης.Το δεύτερο σενάριο είναι αυτό της μεγάλης διάσπασης και έχει ως αφετηρία τη νίκη του κ. Κασσελάκη είτε στον πρώτο είτε στον δεύτερο γύρο επί της κ. Αχτσιόγλου. Σε αυτή την περίπτωση η κατάσταση περιπλέκεται και ουδείς αποκλείει το σενάριο της μεγάλης διάσπασης. Σε αυτή την περίπτωση είναι απίθανη η συνύπαρξη του κ. Τσακαλώτου και της Ομπρέλας με τον κ. Κασσελάκη, οπότε το πιθανότερο είναι πως θα αποχωρήσουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ