Η ανοιχτή αγκαλιά του Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών του δήμου Πειραιά

0

Την ασφαλή διαμονή σε γυναίκες θύματα βίας και στα παιδιά τους παρέχει ο Ξενώνας Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών που λειτουργεί στον Δήμο Πειραιά, ένας χώρος που προσφέρει ψυχοκοινωνική και άλλη στήριξη στις γυναίκες αυτές, ώστε να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που προκύπτουν μέσα από μια τέτοια τραυματική εμπειρία.

Ο ξενώνας, ο οποίος στελεχώνεται από έμπειρο επιστημονικό (ψυχολόγο, κοινωνική Λειτουργό) και διοικητικό προσωπικό, αποτελεί ένα απόλυτα ασφαλές περιβάλλον, σε έναν αξιοπρεπή χώρο, ο οποίος διαθέτει κουζίνα, πλυντήρια, μπάνια, τηλεοράσεις ακόμα και κονσόλες παιχνιδιών για τα παιδιά.

Ο Νίκος Πλατανησιώτης, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά και διευθυντής στη διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά, στην οποία ανήκει ο ξενώνας, μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για το έργο του ξενώνα: «Ο ξενώνας ξεκίνησε τη λειτουργία του εδώ στον Πειραιά, το 2003. Συνολικά έχουμε φιλοξενήσει περισσότερες από 250 γυναίκες και περίπου 100 παιδιά, ενώ αυτή τη στιγμή στον ξενώνα μας, φιλοξενούνται πέντε γυναίκες και τρία ανήλικα παιδιά. Ο ξενώνας προσφέρει φιλοξενία, τροφή, κοινωνική και ψυχολογική υποστήριξη, φύλαξη σε 24ωρη βάση, ενώ σε αυτά προστίθεται και η προσπάθεια κοινωνικοποίησης και επανένταξης αυτών των γυναικών μέσω των ψυχολόγων και των κοινωνικών λειτουργών που διαθέτει ο ξενώνας», επεσήμανε ο κ. Πλατανησιώτης.

Σχετικά με τις περιπτώσεις γυναικών που φτάνουν στον ξενώνα, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά εξηγεί: «Στην πλειοψηφία τους πρόκειται για αλλοδαπές γυναίκες και γυναίκες από ανατολικές χώρες, οι οποίες έχουν κακοποιηθεί από τους Έλληνες συζύγους τους ή συντρόφους τους αλλά και μετανάστριες που έχουν υποστεί κακοποίηση. Εδώ, στον Πειραιά, σε ό,τι αφορά τον ελληνικό πληθυσμό δεν συναντάμε περιπτώσεις που αιτούνται φιλοξενίας στον χώρο, πρόκειται κυρίως για αλλοδαπές γυναίκες που έρχονται από κακοποιητικό περιβάλλον.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ