Η τριήρης “Ολυμπιάς” στο λιμάνι της Αίγινας, την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου

0

Το μοναδικό λειτουργικό αντίγραφο της αθηναϊκής τριήρους του 5ου αιώνα “Ολυμπιάδα”, θα φτάσει στην Αίγινα την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022 και θα είναι επισκέψιμη από το κοινό. Η τριήρης “Ολυμπιάς” θα αποπλεύσει για την Σαλαμίνα στις 22 Σεπτεμβρίου, όπου στις 25 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί η αναπαράσταση της Ναυμαχίας. Αυτά αναφέρονται, μεταξύ άλλων, σε σημερινό Δελτίο Τύπου της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων.

 Η Τριήρης θα φτάσει στην Αίγινα την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου. Το μοναδικό λειτουργικό αντίγραφο της αθηναϊκής τριήρους του 5ου αιώνα π.Χ  θα είναι επισκέψιμη από το κοινό και θα αποπλεύσει για την Σαλαμίνα στις 22 Σεπτεμβρίου, όπου στις 25 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί η αναπαράσταση της Ναυμαχίας. 

Την Τριήρη Ολυμπιάδα θα υποδεχθούν στο λιμάνι– Παλαιά Προβλήτα, Πολιτικοί, εκπρόσωποι φορέων, ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς μαζί με τις δημοτικές και Λιμενικές αρχές της Αίγινας, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Στέλιος Θεριανός και ο Δρ, Αντώνιος Πολυδώρου μέλος της Διεθνούς Εκτελεστικής Επιτροπής – Σαλαμίνια 2022.

 

Σχετικά επισυνάπτονται το πρόγραμμα της εκδήλωσης «Σαλαμίνια 2022» που διοργανώνει ο Δήμος Σαλαμίνας με την Περιφέρεια Αττικής, καθώς και το πρόγραμμα και το link της διαδικτυακής ημερίδας που θα διεξαχθεί στις 20 Σεπτεμβρίου 2022 με θέμα «Η σημασία της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας για τον Δυτικό Κόσμο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ