Θλίψη στον Ολυμπιακό: Έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Καραπατής

0

Την απώλεια του Κώστα Καραπατή, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών θρηνεί το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Τη δυσάρεστη είδηση για την απώλεια του Κώστα Καραπατή έκανε γνωστή ο Σύνδεσμος Βετεράνων του Ολυμπιακού.

Από τους σπουδαίους τερματοφύλακες της εποχής του, ανέδειξε το ταλέντο του με τα «γάντια» του Ηρακλή Θεσσαλονίκης και του Ολυμπιακού, ενώ αργότερα ακολούθησε προπονητική καριέρα, αφήνοντας το δικό του στίγμα στο ελληνικό ποδόσφαιρo.

Ποιος ήταν ο Κώστας Καραπατής

Γεννημένος στις 31 Δεκεμβρίου 1929 ξεκίνησε την καριέρα του από τον Ατρομητο Καμάρας, στη Θεσσαλονίκη, και στη συνέχεια έπαιξε για τέσσερα χρόνια στον «γηραιό», με τον οποίο κατέκτησε το πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης το 1951. Στη συνέχεια πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό όπου αγωνίστηκε για έξι χρόνια με κατακτήσεις τίτλων, μέχρι την επιστροφή του στον Ηρακλή το 1957.

Ο Κώστας Καραπατής είχε στη σημαντική ποδοσφαιρική του καριέρα ένα ασυνήθιστο ρεκόρ, αυτό του ανθρώπου που φόρεσε για μία και μοναδική φορά τη φανέλα της εθνικής ομάδας στης οποίας τον πάγκο κάθισε λίγα χρόνια αργότερα, επίσης για μία και μοναδική φορά.

Η ανακοίνωση του Συνδέσμου Βετεράνων του Ολυμπιακού

«Ο Σύνδεσμος Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Ολυμπιακού Πειραιώς αποτίει φόρο τιμής και εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του θρυλικού Κώστα Καραπατή, του μεγάλου διεθνούς τερματοφύλακα της ομάδας-θρύλος της δεκαετίας του 1950 με την οποία κατέκτησε 5 πρωταθλήματα και 4 κύπελλα, ενώ ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του Συνδέσμου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού.

Σημαντική ήταν επίσης η προπονητική σταδιοδρομία του που εκτός των πολλών ομάδων που εργάσθηκε με επιτυχία ήταν και προπονητής της εθνικής ομάδας.

Τιμή και δόξα στην θρυλική μορφή του Κώστα Καραπατή».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ