Θρήνος στην Πολεμική Αεροπορία: Νεκρός ο πιλότος του Τ-2 που έπεσε στην Καλαμάτα

0
Νεκρός είναι σύμφωνα με πληροφορίες, ο χειριστής του Τ-2 αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας που έπεσε πριν από λίγη ώρα στην Καλαμάτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tharrosnews, το αεροσκάφος κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης, εξερράγη προ της πτώσης, με αποτέλεσμα ο επιβαίνων πιλότος να είναι νεκρός.

Λίγο μετά τις 11 το πρωί έγινε γνωστό πως κατέπεσε εκπαιδευτικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας στην Καλαμάτα. Αμέσως σήμανε συναγερμός με το ΕΚΑΒ και πυροσβεστικά να σπεύδουν στο σημείο της συντριβής.

Το Τ-2 Buckeye είναι εκπαιδευτικό jet της Πολεμικής Αεροπορίας και με αυτό ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους οι Ίκαροι και οι νέοι Ανθυποσμηναγοί.

Το Τ-2Ε μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 3500 lb οπλισμού σε 6 πτερυγικούς φορείς συμπεριλαμβανομένων και ατρακτιδίων πολυβόλων και ρουκετών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εκπαίδευση με οπλικό φορτίο, αλλά και να αναλάβει πολεμικό ρόλο αν απαιτηθεί.

Νωρίτερα, η Πολεμική Αεροπορία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023 και ώς 11:28, αεροσκάφος Τ-2E Buckeye της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, κατέπεσε κατά την επιστροφή του, μισό ναυτικό μίλια βορειοδυτικά του αεροδρομίου της Καλαμάτας. Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας – διάσωσης».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ