Ισόπαλή 2-2 η ματσάρα στην Opap Arena – Συνεχίζει αήττητη η Ένωση στα ντέρμπι

0

Αρνείτε να χάσει η ΑΕΚ στα ντέρμπι που ισοφαρισε τον καλυτερο στο χθεσινο παιχνιδι  παναθηναικο

Η Ένωση έσωσε τον βαθμό στο φινάλε του ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι της 18ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League. Ο Λιβάι Γκαρσία έδωσε το προβάδισμα στο 24΄ στην Ένωση και ισοφάρισε στο 90+6′ με πέναλτι για τους κιτρινόμαυρους, ενώ οι πράσινοι κατάφεραν και ανέτρεψαν προσωρινά το ματς με Γεντβάι και Αράο.

Οι δύο ομάδες είχαν τα διαστήματά τους στα οποία κυριάρχησαν με την ΑΕΚ σε γενικές γραμμές να έχει το μεγαλύτερο μερίδιο κατοχής και τις περισσότερες τελικές.

Η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ με τον Λιβάι Γκαρσία στο 24ο λεπτό. Ο Σιμάνσκι με βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμνας του Παναθηναϊκού βρήκε τον ταχύτατο 26χρονο φορ που έφυγε από κανονική θέση και με ωραίο πλασέ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Λοντίγκιν.

Οι πράσινοι απάντησαν στο 31ο λεπτό με τον Τιν Γεντβάι. Ο Χουάνκαρ με μια γλυκιά σέντρα στο ύψος του πέναλτι βρήκε τον Κροάτη, ο οποίος έπιασε αμαρκάριστος μια ωραία κεφαλιά και την έστειλε στο βάθος της εστίας του Στάνκοβιτς.

Ο Παναθηναϊκός έκανε την αναροπή στο 66ο λεπτό. Ο Μπερνάρ εκτέλεσε το φάουλ μέσα στην περιοχή και ο Κώτσιρας με κεφαλιά πάσα βρήκε τον Αράο, ο οποίος με ωραίο τελείωμα και όντας -κι αυτος- αμαρκάριστος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-2.

Η ΑΕΚ νωρίτερα είχε βρεί και πάλι δίχτυα στο 59ο λεπτό με τον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος πλάσαρε σωστά τον Λοντίγκιν, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε μέσω VAR για φάουλ του Σιμάνσκι στον Μπερνάρ στην αρχή της φάσης.

Στις καθυστερήσεις όμως η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι για χέρι του Ζέκα μετά από σουτ του Λιβάι Γκαρσία, με την παράβαση να υποδεικνύεται μέσω VAR. Ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση και σκόραρε για την Ένωση.

Ο Παναθηναϊκός με αυτή την ισοπαλία είναι στους 41, μαζί με τον ΠΑΟΚ (που τον παιρνά στην ισοβαθμία), ενώ η ΑΕΚ πήγε στους 39 βαθμούς.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Κάλενς, Σιντιμπέ, Σιμάνσκι (79′ Γιόνσον), Πινέδα (62′ Μάνταλος), Άμραμπατ (79′ Ελίασον), Γκατσίνοβιτς (62′ Αραούχο), Τσούμπερ (79′ Πισάρο), Γκαρσία.

Παναθηναϊκός: Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Γεντβάι, Αράο, Χουάνκαρ (78′ Μλαντένοβιτς), Κώτσιρας, Βιλένα, Μπερνάρ (78′ Ζέκα), Μαντσίνι (74′ Αϊτόρ), Βέρμπιτς (74′ Λημνιός), Ιωαννίδης (86′ Σπόραρ).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ