Καναδάς: Διαδηλώσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό – Φυγαδεύτηκε η οικογένεια Τριντό

0

Σε μυστική τοποθεσία φέρονται να έχουν μεταφερθεί ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό και η οικογένειά του, την ώρα που χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού, δημιουργώντας ασφυκτικό κλοιό σε κυβερνητικά κτήρια, στην Οτάβα. 

Μαζικό κίνημα διαμαρτυρίας

Το «Κονβόι της Ελευθερίας» όπως ονομάστηκε ξεκίνησε ως διαμαρτυρία κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού, με πρωτοστάτες τους οδηγούς φορτηγών. Με αφετηρίες μεταξύ άλλων, την επαρχία Βρετανική Κολομβία στις ακτές του Ειρηνικού, η «Οχηματοπομπή Ελευθερίας» («Freedom Convoy») συνέχισε να μεγαλώνει σε μέγεθος τις τελευταίες μέρες, ώστε εξελίχθηκε σε μαζικό κίνημα διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης και των μέτρων που έχει επιβάλει για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Σε μυστική τοποθεσία ο Τριντό

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, την ώρα που χιλιάδες οδηγοί φορτηγών από όλη τη χώρα, έφθαναν στην Οτάβα, ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό και η οικογένειά του εγκατέλειπαν το σπίτι τους και μεταφέρονταν σε μυστική τοποθεσία για λόγους ασφαλείας. Εκ μέρους της κυβέρνησης, δεν έχουν γίνει σχόλια επ’αυτού.

Από τα μέσα Ιανουαρίου, ο Καναδάς και οι ΗΠΑ έχουν καταστήσει υποχρεωτικό τον πλήρη εμβολιασμό κατά της Covid-19 για τους οδηγούς φορτηγών που διασχίζουν τα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών, που είναι τα μεγαλύτερα σε μήκος στον κόσμο και εκτείνονται σε σχεδόν 9.000 χιλιόμετρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ