Οι προοπτικές της κρουαζιέρας το 2022: Η έκθεση της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας

0

Tην έκθεσή της για τις προοπτικές του κλάδου της κρουαζιέρας το 2022 δημοσίευσε, στις 28/1/2022, η Διεθνής Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA). 

Η αξία της κρουαζιέρας

Σε αυτή επισημαίνεται η αξία της κρουαζιέρας για τις τοπικές κοινότητες και τις εθνικές οικονομίες σε όλο τον κόσμο αλλά και η σταδιακή επιστροφή του κλάδου μετά την πανδημία, όπου εφαρμόστηκαν με επιτυχία τα πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας.

Θέσεις εργασίας

Σύμφωνα με την έκθεση οι τουρίστες κρουαζιέρας και τα χρήματα που ξοδεύουν, δημιουργούν θέσεις εργασίας και ευκαιρίες για τις τοπικές κοινότητες σε όλο τον κόσμο.

Όπως αναφέρει η CLIA, σε κάθε 24 επιβάτες κρουαζιέρας αναλογεί μία θέση πλήρους απασχόλησης.

Το 2020, που ήταν η περίοδος της πανδημίας, διακινήθηκαν συνολικά 5,8 εκατ. επιβάτες έναντι 29,7 εκατομμύρια το 2019 -πτώση 81%-, υποστηρίχθηκαν 576.000 θέσεις εργασίας το 2020 έναντι 1.166.213 εκατ. το 2019 -πτώση 51%-, ενώ η συνολική οικονομική συνεισφορά του κλάδου το 2020 ανήλθε σε 63,4 δισ. δολ. έναντι 154 δισ. δολ. το 2019 -πτώση 59%.

Αποδοτικότερο μέλλον

Έως το 2027, ο στόλος των εταιρειών-μελών της CLIA θα αντικατοπτρίζει τη σημαντική πρόοδο στην επιδίωξη του κλάδου της κρουαζιέρας για ένα καθαρότερο, πιο αποδοτικό μέλλον. Συνολικά 26 κρουαζιερόπλοια θα κινούνται με Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο (LNG), το 81% του στόλου παγκοσμίως θα χρησιμοποιεί προηγμένα συστήματα επεξεργασίας λυμάτων, ενώ 174 κρουαζιερόπλοια θα έχουν δυνατότητα ηλεκτροδότησης από την ξηρά. Μέσα στο 2022 οι εταιρείες κρουαζιέρας-μέλη της CLIA σχεδιάζουν το ντεμπούτο 16 νέων κρουαζιερόπλοιων συμπεριλαμβανομένων πέντε πλοίων που κινούνται με Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο (LNG) και εννέα εξερευνητικών σκαφών. 

Προτεραιότητα η συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες

Σύμφωνα με την έκθεση η συνεχής συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες στους προορισμούς που επισκέπτονται τα κρουαζιερόπλοια παραμένει κορυφαία προτεραιότητα για τον κλάδο της κρουαζιέρας. 

Πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας

Σύμφωνα με την CLIA, τα κορυφαία πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας του κλάδου διευκολύνουν την επανεκκίνηση του τουρισμού κρουαζιέρας σε όλο τον κόσμο, φέρνοντας χιλιάδες ανθρώπους πίσω στην εργασία τους και προσφέροντας αναζωογόνηση των τοπικών και εθνικών οικονομιών.

Από τα κρουαζιερόπλοια των μελών της CLIA περισσότερο από το 75% της χωρητικότητας σε κλίνες έχει επιστρέψει σε λειτουργία, ενώ σχεδόν το 100% εκτιμάται πως θα είναι σε λειτουργία έως τον Αύγουστο του 2022.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ