Καταδικάστηκε ο 47χρόνος πατέρας που βίαζε τις κόρες του στην Λάρισα

0

Ποινή κάθειρξης 16 ετών επέβαλε χθες το Μικτό Ορκωτό Εφετείο (Μ.Ο.Ε.) Λάρισας σε 47χρονο, πολύτεκνο πατέρα, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για βιασμό της 14χρονης κόρης του, όπως και για αποπλάνηση και αιμομιξία, αλλά και για απόπειρα γενετήσιας πράξης σε βάρος της δεύτερης, 11χρονης κόρης του.

 

Μια δίκη η οποία, πέραν των στιγμών έντασης των δύο πλέον πλευρών της άλλοτε οικογένειας, σε μεγάλο μέρος της, διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, αφού κατέθεσε η πρώτη κόρη και παθούσα.

 

Κατάθεση η οποία από τον Εισαγγελέα της έδρας χαρακτηρίστηκε «αποφασιστικής σημασίας αποδεικτικό στοιχείο», ενώ και η πρόεδρος του Μ.Ο.Ε., κατά την απολογία του κατηγορουμένου χθες, επισήμανε τη «λεπτομερή αφήγηση» του κοριτσιού, προσθέτοντας πως «τα παιδιά σας κατέθεσαν σε βάρος σας πολύ βαριά πράγματα».

 

Ο 47χρονος, που και χθες αρνήθηκε τις κατηγορίες σε βάρος του, ισχυρίστηκε πως η καταγγελία της κόρης «επινοήθηκε από τη μητέρα τους», η οποία σύζυγος «επηρέασε τα παιδιά τους» για να τον «βγάλουν από τη ζωή τους» και να «τον εξοντώσουν», ισχυρισμός που δεν έγινε τελικά πιστευτός, καθώς το Μ.Ο.Ε. τον έκρινε ένοχο με τον 47χρονο να επιστρέφει στη Φυλακή.

 

Η «αθέατη, σκοτεινή πλευρά» της οικογένειας, όπως τη χαρακτήρισε ο Εισαγγελέας αποκαλύφθηκε έπειτα από καταγγελία της συζύγου, ενώ σύμφωνα με το κατηγορητήριο τα όσα καταγγέλθηκαν έλαβαν χώρα, μεταξύ άλλων, (και) σε χωριό των Τρικάλων.

 

Σύμφωνα, λοιπόν, με το κατηγορητήριο, ο 47χρονος, από τις 18-10-2014 έως τον Μάρτιο – Απρίλιο του 2020, «με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, εξανάγκαζε την ανήλικη τότε θυγατέρα του» («νεότερη των 15 ετών») «δύο με τρεις φορές την εβδομάδα» να προχωρά «σε συνουσία μαζί του» και «σε γενετήσιες πράξεις» που αναλυτικά περιγράφεται στο κατηγορητήριο, «ασκώντας σωματική βία με τις υπέρτερες σωματικές του δυνάμεις, όπως τοποθετώντας το σώμα του πάνω στο δικό της και πιέζοντας το κεφάλι της με ένα μαξιλάρι ή κλείνοντας το στόμα της με το χέρι του, ώστε να μην μπορεί να αντιδράσει».

 

Σε ό,τι αφορά τη δεύτερη κόρη (σ.σ. μικρότερη των 12 ετών) ο 47χρονος, τον Ιούλιο του 2020, «έχοντας αποφασίσει να τελέσει το αδίκημα της γενετήσιας πράξης με πρόσωπο νεότερο των δώδεκα ετών ευρισκόμενος με την ανήλικη θυγατέρα του στο κρεβάτι, επιχείρησε» να «ικανοποιήσει τις γενετήσιες ορμές του» με τρόπο που περιγράφεται στο κατηγορητήριο.

 

Στο πλαίσιο της δίκης κατέθεσαν κάποια από τα παιδιά της οικογένειας, όπως και η σύζυγος, η οποία είχε σημειώσει ότι ο 47χρονος άνδρας της «με απειλούσε και με χτυπούσε», διευκρινίζοντας ότι η κόρη της «δεν αποκάλυψε νωρίς» τα όσα κατήγγειλε πως βίωνε «γιατί φοβόταν τις απειλές του πατέρα της».

Μεγάλο μέρος της ακροαματικής διαδικασίας αποτέλεσε η κατάθεση της μεγαλύτερης κόρης, η οποία -σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ελευθερία»- «επιβεβαίωσε» τα όσα περιγράφονται στο κατηγ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ