Καύσωνας: Πώς θα καταλάβετε ότι πρέπει να απευθυνθείτε σε γιατρό

0
Σε κλοιό καύσωνα διαρκείας έχει μπει η χώρα με τον υδράργυρο κατά τόπους να ξεπερνά τους 40 βαθμούς κελσίου και να καθιστά πολύ δύσκολη την παραμονή σε εξωτερικούς χώρους και πολύ μεγάλη τη δυσφορία για τους πολίτες.
Οι αυξημένες θερμοκρασίες είναι επικίνδυνες για την υγεία μας και μπορούν να προκαλέσουν από ηλίαση και θερμική εξάντληση μέχρι θερμοπληξία, και ενώ το τρίτο είναι θεωρητικά το μόνο απειλητικό, δυνητικά και τα δύο πρώτα μπορούν να οδηγήσουν σε κίνδυνο και νοσηλεία, ενώ μπορεί να επέλθει και ξαφνική επιδεινωση.
Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr και την παθολόγο και καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής, Θοδώρα Ψαλτοπούλου οι βασικές οδηγίες για να διαφυλάξουμε και να προφυλάξουμε την υγεία μας είναι:

 

Βρισκόμαστε σε χώρους σκιερούς και αποφεύγομε τις άσκοπες μετακινήσεις

Αποφεύγουμε την βαριά σωματική εργασία και ντυνόμαστε με ελαφριά ρούχα

Καταναλώνουμε πολύ νερό και ελαφριά γεύματα

Δεν αφήνουμε ποτέ ένα κατοικίδιο ή ένα μωρό μέσα σε ένα αυτοκίνητο γιατί αναπτύσσονται υψηλές θερμοκρασίες στο εσωτερικό του γρήγορα

Όταν έχουμε βρεθεί σε χώρο με υψηλή θερμοκρασία κατόπιν θα πρέπει να κάνουμε ένα χλιαρό μπάνιο.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται σε τρεις κατηγορίες: άτομα άνω των 60 ετών, βρέφη και άτομα που λαμβάνουν φαρμακευτική φροντίδα.

Τα πρώτα επικίνδυνα σήματα ότι κάτι δεν πάει καλά, σύμφωνα με την κ. Ψαλτοπούλου, είναι η αδυναμία, αλλά και ένας πυρετός. Οτιδήποτε προσέξουμε εκτός φυσιολογικού, καλό είναι να απευθυνθούμε σε έναν ειδικό ή στον οικογενειακό γιατρό, επισημαίνει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ