Κύθηρα: Δράση «Απλώνω ευτυχία – Δυναμώνω τη Φλόγα της καρδιάς»

0

Στo πλαίσιo των στόχων του κάθε σχολείου για την προαγωγή του εθελοντισμού, του πνεύματος αλληλεγγύης, αλλά και των εργαστηρίων δεξιοτήτων για την καλλιέργεια της αλληλεγγύης και της ευαισθητοποίησης των παιδιών, έχει αρχίσει να εκπονείται η δράση: «Απλώνω ευτυχία – Δυναμώνω τη Φλόγα της καρδιάς» σε όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης των Κυθήρων (Παιδικός Σταθμός, Νηπιαγωγεία Χώρας και Ποταμού, Δημοτικά Σχολεία Χώρας – Καρβουνάδων και Ποταμού).

Τι είναι το «Απλώνω ευτυχία»;

Κάθε παιδί σε μια παλιά φανελίτσα που έχει φέρει από το σπίτι του θα αποτυπώσει με λόγια και σχέδια τι αποτελεί για το καθένα ευτυχία, για να ανάψει έτσι το φως που θα βοηθήσει όλους μας να διακρίνουμε ότι η ευτυχία είναι στα απλά και καθημερινά της ζωής. Σε αυτά που βρίσκονται γύρω μας – κοντά μας. Μέσα από τις φανέλες μας θα δώσουμε ιδέες για το πού μπορεί να βρει κανείς την Ευτυχία. Στόχος μας είναι να μαζευτούν πολλές: δεκάδες, εκατοντάδες, χιλιάδες που θα ανάψουν αυτή τη φλόγα.

Εθελοντισμός – προσφορά

Τα παιδιά και οι ενήλικες προσφέροντας εθελοντική δράση (μικρές πράξεις αγάπης και νοιαξίματος) εντός και εκτός σπιτιού, θα μαζέψουν χρήματα. Όλες οι εισφορές τους θα συμβάλουν στην ενίσχυσή του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική ασθένεια ΦΛΟΓΑ (https://www.floga.org.gr/). Για να πετύχει η συνταγή χρειάζεται φαντασία, δημιουργικότητα, θέληση και πίστη ότι «μπορούμε να γίνουμε εμείς η αλλαγή που θέλουμε να δούμε στον κόσμο». Μπορούν όλοι φυσικά να προσφέρουν χρήματα χωρίς παραπάνω προσπάθεια.

Χρήματα επίσης μπορεί να συγκεντρωθούν από εθελοντικές δράσεις και προσφορές των τοπικών φορέων και συλλόγων του νησιού μας, των καταστημάτων, αλλά και των απλών κατοίκων ή επισκεπτών του νησιού. Καλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους να ενισχύσουν την πολύ σημαντική αυτή πρωτοβουλία, με όποιο μέσο ή τρόπο μπορούν.

Η «μπουγάδα ευτυχίας» όλων των σχολείων, προκειμένου να προωθήσει το μήνυμά της, θα απλωθεί την Κυριακή το πρωί, 2 Ιουνίου σε ανοικτό χώρο που αναγράφεται στη σχετική αφίσα η οποία θα αναρτηθεί σε διάφορα σημεία του νησιού, αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αξίζει τέλος να αναφερθεί ότι η βραβευμένη αυτή δράση έχει πραγματοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία σε πολλά σχολεία της Κύπρου (πάνω από 100, συγκεντρώνοντας πάνω από 100.000 ευρώ στηρίζοντας αντίστοιχο σύλλογο «Ένα όνειρο, μια ευχή»). Εμείς καλούμαστε να συνεχίσουμε την «αλυσίδα ευτυχίας» η οποία στην Ελλάδα ξεκίνησε από τον δάσκαλο, κ. Μάριο Μάζαρη και ολοκληρώνεται με τη λήξη της φετινής σχολικής χρονιάς. Ήδη οι συμμετοχές από σχολεία της Ελλάδας, είναι πάνω από 600 (εκπρόσωποι τάξεων, δημοτικών, ομάδων, ΚΔΑΠ, ιδρυμάτων, από Ελλάδα και από δυο σχολεία του εξωτερικού), επομένως η φλόγα της καρδιάς έχει ήδη δυναμώσει για τα καλά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ